Prăjitură pufoasă cu rubarbă. După ce vei gusta, nu te vei mai sătura de ea

Sunt mare fană a tuturor dulciurilor, așa că nu puteam să ratez șansa să vă povestesc despre prăjitura acestei veri: pandișpanul cu rubarbă.

Eu știu rețeta de la bunica mea de la Cincșor, care ne-o făcea mereu, iar eu eram înnebunită după gustul dulce-acrișor pe care îl are rubarba. De când am devenit mamă, am început să recreez rețetele copilăriei mele, iar cu această rețetă sunt foarte aproape de gustul pe care îl aveau prăjiturile bunicii:

Ingrediente prăjitură cu rubarbă:

• 4 ouă

• 200 de grame de zahăr

• 270 de grame de făină

• 1 praf de sare

FOLLOW ME

• 400-500 g tulpini de rubarbă

• 1 linguriță praf de copt

• 1 lingură esență de vanilie

• 200 g de unt de unt

• zahăr vaniliat pentru pudrare

Mod de preparare prăjitură cu rubarbă:

Încep prin a preîncălzi cuptorul la 170 de grade, apoi mă ocup de rubarbă. Spăl tijele și le tai în cubulețe de aproximativ 1 centimetru. Dacă sunt fragede, nu le mai curăț de pielița lucioasă, însă dacă par mature, îndepărtez partea ațoasă.

Pun în mixer untul și zahărul, până când se omogenizează, apoi adaug pe rând fiecare ou.

Adaug treptat făina cernută amestecată cu praful de copt şi omogenizez cu o lingură, cu mișcări largi, ca să rămână aerată și să devină pufoasă, apoi sarea și esența de vanilie.

Pun aluatul în tavă tapetată cu unt şi faină și adaug rubarba deasupra.

Coc prăjitura la 170°C pentru aproximativ 40-50 de minute.

Dacă nu dispare imediat de pe masă, o las aproximativ 10 minute să se răcească, apoi o pudrez cu zahăr vanilat.

Rețeta video prăjitură cu rubarbă:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun)

Rubarba face parte din categoria legumelor, însă este folosită predominant în prepararea deserturilor. Își are originile în Asia, însă poate fi cultivată și la noi și se găsește în majoritatea supermarketurilor. Frunzele sunt toxice, se consumă doar tulpina de rubarbă, care este: corcantă și dulce-acrișoară.

Ce beneficii are rubarba pentru sănătate

– este bogată în vitamina C

– conține fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc și vitamine

– este bogată în fibre

– are rol antioxindant

– are efect antiinflamator

– reglează nivelul de colesterol

Cum poate fi folosită rubarba

– în prăjituri

– în dulcețuri

– în siropuri

– în murături

Dați-mi de veste dacă încercați și voi rețeta, printr-o poză sau un tag pe story!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Un comentariu pe “Prăjitură pufoasă cu rubarbă. După ce vei gusta, nu te vei mai sătura de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.