Nu te mai saturi de cireșe și căpșuni? Nici eu! Sunt adepta fructelor de sezon consumate atât la mic dejun cât și între mese, ca gustări, de obicei exact așa cum le găsești la piață – proaspete, abia culese. Mult timp am fost convinsă că așa le simți cel mai bine gustul, până când am dat de câteva combinații savuroase, numai bune de pus în practică.
Acum, când iau o cantitate mai mare, nu le servesc doar ca snack la filme sau în timp ce lucrez la calculator, ci le prepar în felurite moduri pentru a mă bucura de ele altfel, în fiecare zi.
1. Caise caramelizate: pune miere într-o tigaie, apoi caisele tăiate jumătăți peste ea și lasă-le să se caramelizeze timp de 3 minute, la foc mediu. Întoarce-le și lasă-le să mai absoarbă mierea timp de alte 2 minute. Servește-le ca desert!
2. Salsa de cireșe: amestecă cireșe înjumătățite cu ardei iute tăiat felii subțiri, o ceapăr roșie, mentă proaspătă, un pic de oțet balsamic. Merge perfect cu pui la grill sau la o salată.
3. Înghețată cu zmeură: fă un piure din 250 grame zmeură, 170 grame de sirop de arțar și puțină lămâie. Pune amestecul în forme de înghețată și bagă la congelator.
4. Gustare cu pepene galben: presară peste feliile de pepene galben sare, pudră de chilli și suc de lămâie. Alternativ, poți să faci un smoothie delicios din pepene galben și afine.
FOLLOW ME
5. Shaorma cu piersici: pune într-o lipie piersici tăiate, felii de pui, pesto și salată.
6. Înghețată cu piersici: realizează un piure din piersici și pastă de cocos, un pic de miere și puțină lămâie, după gust. Pune amestecul în forme de înghețată, la congelator.
7. Cocktail din pepene roșu: pune în blender pepene roșu fără sâmburi, căpșuni congelate, gheață și puțin suc de lămâie. Alcoolul este opțional 😉
8. Cușcuș din nectarine: amestecă cușcuș gătit, nectarine feliate, pătrunjel tocat și fistic. Preferatul meu 😉
9. Sandviș cu prosciutto și prune – nimic mai simplu! Pune pe o felie de pâine prune tăiate felii, emmentaler și prosciutto.
10. Gustare cu afine: quinoa prăjită, afine, salată.