Nu te mai saturi de cireșe și căpșuni? Nici eu! Sunt adepta fructelor de sezon consumate atât la mic dejun cât și între mese, ca gustări, de obicei exact așa cum le găsești la piață – proaspete, abia culese. Mult timp am fost convinsă că așa le simți cel mai bine gustul, până când am dat de câteva combinații savuroase, numai bune de pus în practică.

Acum, când iau o cantitate mai mare, nu le servesc doar ca snack la filme sau în timp ce lucrez la calculator, ci le prepar în felurite moduri pentru a mă bucura de ele altfel, în fiecare zi.

1. Caise caramelizate: pune miere într-o tigaie, apoi caisele tăiate jumătăți peste ea și lasă-le să se caramelizeze timp de 3 minute, la foc mediu. Întoarce-le și lasă-le să mai absoarbă mierea timp de alte 2 minute. Servește-le ca desert!
2. Salsa de cireșe: amestecă cireșe înjumătățite cu ardei iute tăiat felii subțiri, o ceapăr roșie, mentă proaspătă, un pic de oțet balsamic. Merge perfect cu pui la grill sau la o salată.
3. Înghețată cu zmeură: fă un piure din 250 grame zmeură, 170 grame de sirop de arțar și puțină lămâie. Pune amestecul în forme de înghețată și bagă la congelator.
4. Gustare cu pepene galben: presară peste feliile de pepene galben sare, pudră de chilli și suc de lămâie. Alternativ, poți să faci un smoothie delicios din pepene galben și afine.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
5. Shaorma cu piersici: pune într-o lipie piersici tăiate, felii de pui, pesto și salată.
6. Înghețată cu piersici: realizează un piure din piersici și pastă de cocos, un pic de miere și puțină lămâie, după gust. Pune amestecul în forme de înghețată, la congelator.

7. Cocktail din pepene roșu: pune în blender pepene roșu fără sâmburi, căpșuni congelate, gheață și puțin suc de lămâie. Alcoolul este opțional 😉
8. Cușcuș din nectarine: amestecă cușcuș gătit, nectarine feliate, pătrunjel tocat și fistic. Preferatul meu 😉
9. Sandviș cu prosciutto și prune – nimic mai simplu! Pune pe o felie de pâine prune tăiate felii, emmentaler și prosciutto.
10. Gustare cu afine: quinoa prăjită, afine, salată.