10 fructe pentru silueta mea

10 fructe pentru silueta ta

img_8823-7706450Oricine, orice ar zice, eu continuu să cred în puterea fructelor. Pentru corp, pentru minte, pentru vitalitate, pentru energie și, da, pentru siluetă. Știu că sunt mulți nutriționiștii și infinit de multe dietele care scot aproape total fructele din alimentație pe argumentul conținutului de zahăr, fie el și natural. Însă, cum bine știm, documentarea e cheia oricărei acțiuni de succes, iar ce e bine pentru corpul nostru, numai noi știm. Așa că, în dragostea și încrederea mea de nenegociat în beneficiile fructelor, m-am pus pe research. Și nu de orice fel, am vrut să văd care sunt acele fructe care nu doar că ne ajută silueta, dar și să ardem mai multe calorii și să accelerăm procesul de slăbire. Daaaa, ele există! Iată la care merg bilele albe (și pe care recunosc că le mănânc aproape zilnic :D)

1. Grapefruit

2. Lămâi

3. Mandarine

4. Prune

5. Căpșuni

FOLLOW ME

6. Pepene Verde

7. Pepene Galben

8. Zmeură

8. Ananas

9. Caise

10. Piersici

Da, știu, banana și strugurii nu fac parte din listă, am fost la fel de dezamăgită. Una peste alta, însă, din când în când, la micul dejun, nu o să fie un super prejudiciu, dacă vă abateți puțin de la listă. Ce e important de știut, însă, este că, ideal, fructele trebuie la mâncate la micul dejun, pentru o reală eficiență și beneficii nemăsurate. Mâncate ca atare sau în sucuri și shake-uri, asociate cu semințe și lapte vegetal, sunt to die for. Sau, dacă nu la micul dejun, măcar în prima parte a zilei și neapărat până în ora 16:00. Ce e fascinant la consumul de fructe este că, mâncate puțin și des, ca gustări, grație conținutului sănătos de zaharuri, ne mențin nivelul glicemiei stabil și nu mai  simțim nevoia să dăm iama în raftul tuturor cofetariilor. Deci, cu măsură și puțin control, fructele sunt indicate pentru o viață sănătoasă, dar și pentru a atinge silueta din vis 🙂

img_8841-8749696

0 comentarii pe “10 fructe pentru silueta mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.