Regula de 3 minute recomandată de PSIHOLOGI pentru toți părinții

Cât timp petreci cu copilul după muncă? Din punct de vedere tehnic, ai nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a găti cina pentru el, aproximativ 15 minute să-i citești o carte, un moment să îl săruți înainte de a merge la culcare. Dar, potrivit experților, e vorba de alocarea a 3 minute, care pot fi mai importante pentru copil decât o zi întreagă.

Trebuie să înțelegi cum să folosești corect aceste 3 minute pentru a ajunge la o înțelegere completă cu copilul și s-a dovedit că totul este simplu.

Regula de trei minute

Regula este să te întâlnești cu copilul de fiecare dată, ca și cum nu v-ați fi văzut de mult timp (chiar dacă separarea a durat doar 5 minute în timp ce ai fugit până la magazin).

Este important să privești în ochi copilul și să îi oferi 3 minute în care să îl îmbrățișezi și să îl întrebi ce a făcut cât timp ai fost plecat. Este deosebit de important să respecți această regulă atunci când iei copilul de la grădiniță, de la școală sau când te întorci la el după o zi de lucru.

De ce este necesar?

FOLLOW ME

Potrivit psihologilor, în primele minute ale întâlnirii cu tine copilul eliberează practic toate informațiile înregistrate în memoria lui.

Consecințele ignorării acestei reguli timp de trei minute pot varia în funcție de natura copilului. Unii copii nu se deschid așa ușor în fața părinților și cu cât va trece mai mult timp, ba va uita detalii importante, ba va pierde din interesul de a vorbi despre asta, iar unele momente se vor uita pur și simplu. În acest caz, ca părinte riști să pierzi mult.

Nu este bine nici să cazi în extrema cealaltă, petrecându-ți timpul ascultându-l pe cel mic pentru tot restul serii. În primul rând, nu mai rămâne timp pentru alte activități constructive împreună cu familia.În plus, se poate pierde esența comunicării pentru că pentru fiecare informație vor apărea detalii neimportante și într-un final adevărata problemă nu este rezolvată.

Recomandări suplimentare

Trebuie remarcat faptul că regula de trei minute nu implică faptul că vei petrece împreună cu copilul tău numai 3 minute pe zi. Este necesar doar să aloci neapărat aceste 3 minute la o întâlnire pentru a auzi cele mai importante lucruri pe care copilul ar dori să ți le spună.

De asemenea, pentru a facilita înțelegerea reciprocă și a dezvolta o relație armonioasă cu cel mic poți folosi următoarele sfaturi date de psihologi:

Să alegi săptămânal niște momente în care să faci împreună cu copilul niște activități care îl pasionează.
Adu-i la cunoștință copilului că îl asculți și îl înțelegi. De exemplu, poți să repeți informațiile primite de la copii pentru a te asigura că toată lumea înțelege corect.

Uită de un comportament compensatoriu. Dacă simți că nu ai petrecut suficient timp cu cel mic, nu încerca să îi cumperi afecțiunea cu bunuri materiale.

Fă diferența între nevoile proprii și cele ale copilului. Înțelege că cel mic are o personalitate proprie și ca să te asiguri că se va dezvolta corespunzător, află ce interese are și ajută-l să se implice numai în acea direcție..

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.