Dragii mei, ador entuziasmul vostru pentru noua noastră rubrică și vă mulțumesc că ați venit cu multe idei și la ultima mea postare, unde cea mai apreciată a fost rețeta de covrigei de casă.
Rețeta îi aparține tot Anei-Maria Alexa, cea care v-a cucerit și cu rețeta ei de nuci umplute.
Săptămâna aceasta ne-a propus o rețetă de covrigei/sărățele pe care mi-a mărturisit că a încercat-o în mai multe forme, deci puteți să vă puneți imaginația la joacă.

foto: Ana-Maria Alexa – covrigei de casă
Rețetă covrigei de casă – ingrediente
300 g brânză (la alegere, caș, de burduf etc.)
300 g smântână
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului
550-600 g făină
250 g unt
1 ou
Rețetă covrigei de casă – mod de preparare
Formăm aluatul amestecând ingredientele uscate cu cele umede și îl lăsăm la rece pentru 30 de minute. Apoi întindem o foaie subțire de aluat și decupăm forma dorită. Ungem covrigeii de casă cu ou și decorăm cu topping-ul preferat (susan, mac, sare) și îi punem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, 15-20 de minute.
Dacă nu ați citit celelalte postări din categorue, pe lângă covrigei de casă vă invit să încercați și:
Pâinici de casă fără drojdie
Rețetă clătite americane cu banane
Rețetă nuci umplute
Poftă bună și abia aștept să primesc noi idei! ❤
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI
Super reteta, big like!!
Ce bine arată! Mulțumim!