Rețetă covrigei de casă

Dragii mei, ador entuziasmul vostru pentru noua noastră rubrică și vă mulțumesc că ați venit cu multe idei și la ultima mea postare, unde cea mai apreciată a fost rețeta de covrigei de casă.

 

Rețeta îi aparține tot Anei-Maria Alexa, cea care v-a cucerit și cu rețeta ei de nuci umplute.

Săptămâna aceasta ne-a propus o rețetă de covrigei/sărățele pe care mi-a mărturisit că a încercat-o în mai multe forme, deci puteți să vă puneți imaginația la joacă.

foto: Ana-Maria Alexa – covrigei de casă

Rețetă covrigei de casă – ingrediente

300 g brânză (la alegere, caș, de burduf etc.)

300 g smântână

FOLLOW ME

550-600 g făină

250 g unt

1 ou

Rețetă covrigei de casă – mod de preparare

Formăm aluatul amestecând ingredientele uscate cu cele umede și îl lăsăm la rece pentru 30 de minute. Apoi întindem o foaie subțire de aluat și decupăm forma dorită. Ungem covrigeii de casă cu ou și decorăm cu topping-ul preferat (susan, mac, sare) și îi punem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, 15-20 de minute.

 

Dacă nu ați citit celelalte postări din categorue, pe lângă covrigei de casă vă invit să încercați și:

Pâinici de casă fără drojdie

Rețetă clătite americane cu banane

Rețetă nuci umplute 

 

Poftă bună și abia aștept să primesc noi idei! ❤

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “Rețetă covrigei de casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.