Rețetă de pască cu aluat de cozonac – pas cu pas


Rețetă de pască cu aluat de cozonac – pas cu pas. Pasca cu aluat de cozonac este mai complicat de făcut comparativ cu pasca fără aluat a cărei rețetă o găsiți aici . Timpul de pregătire al aluatului durează circa 30 de minute, iar cu tot cu coacere va dura o oră jumătate.

Aluatul se poate frărâma în robotul de bucătărie, în mașina de pâine sau la mână.

Ingrediente:

Pentru aluat:
– 500 g făină 000
– 250 ml lapte cald
– 120 g zahăr
– 50 g unt topit
– 50 ml ulei
– 2 gălbenușuri
– 10 g drojdie uscată (25 g drojdie proaspătă)
– coajă de la o lămâie
– 1 păstaie de valie sau esență
– 1 praf de sare

Pentru umplutură:


– 400 g brânză dulce de vaci
– 100 g stafide
– 2-3 linguri zahăr vanilat
– 2 ouă
– 1 esență de vanilie
– coaja de la o lămâie

Mod de preparare:

Punem drojdia într-un bol mic alături de zahăr și făină. Laptele îl fiebem cu păstaia de vanilie pentru a oferi acel gust, iar apoi îl punem călduț peste ingredientele din bol. Amestecăm bine până devine o pastă. Mai adăugăm puțină făină și puțin lapte și omogenizăm bine tot. Această pastă poartă denumirea de maiauă. Trebuie să o lăsăm să dospească până își dublează volumul.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Între timp cernem făina în bolul în care vom face cozonacul. În laptele călduț punem tot zahărul și amestecăm până când se va topi tot zahărul. Laptele nu trebuie să fie fierbinte pentru că va omorî drojdia, iar aluatul nu va crește.

Peste făina cernută punem maiaua care a crescut, gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie. Amestecăm tot într-un robot de bucătărie, sau în funcție de posibilități. Adăugăm pe rând câte puțin lapte în timp ce mixăm compoziția. La final, aluatul nu trebuie să fie foarte tare, așadar dacă ați ajuns în această situație mai puteți adăuga puțin lapte. Atenție! Nu trebuie luat din frigider de la rece, trebuie să fie la temperatura camerei. După ce am obținut aluatul dorit adăugăm sarea și treptat untul topit amestecat cu ulei.

Aluatul trebuie să fie moale și lipicios pentru a fi gata de următorul pas. Îl vom lăsa să crească pentru aproximativ o oră.

În acest timp vom face umplutura. Amestecăm brânza de vaci( ar trebui să fie cât mai uscată posibil), ouăle, grisul, strafidele, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și esența de vanilie. Amestecăm totul până avem o compoziție omogenă. Puteți gusta compoziția și să mai adăugați zahăr sau stafide dacă mai vreți.

După ce aluatul a crescut, o să-l scoatem din bol. Ne ungem mâinile cu puțin ulei și separăm cu ajutorul racletei aluatul în 2 părți egale. Una dintre părți o rulăm mai gros, o împărțim în 3 mărimi egale. Și vom crea 2 șnururi din acest aluat. Le împletim cât mai stâns posibil.

Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt vom pune jumătatea rămasă din aluat. O întindem foarte bine pe fundul tăvii pentru a acoperi bine bine tava. Înțepîm aluatul cu o furculiță. Pe marginile tăvii vom pune împletitura și în mijlocul acesteia punem umplutura. Pe deasupra ungem cu ou bătut peste care presărăm puțin zahăr, mac sau susan.

Va sta la cuptor 45 de minute până se va rumeni deasupra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.