Rețetă de pască fără aluat și brânză dulce – pas cu pas

Rețetă de pască fără aluat și brânză dulce - pas cu pas

Rețetă de pască fără aluat și brânză dulce – pas cu pas. Pasca este unul dintre felurile de mâncare care nu lipsește de pe masa de Paște. Acest desert se gătește într-o oră și va fi pe placul tuturor membrilor familiei.

Pentru această rețetă simplă aveți nevoie de un bol mare și un tel. Ingredientele se adaugă pe rând și trebuie amestecate bine bine pentru a se încorpora corect și frumos. Pregătirea aluatului durează 15 minute. Este un desert pe care îl puteți face în orice zi, nu neaparat cu ocazia sărbătorilor pascale.

Puteți înlocui zahărul cu îndulcitori și puteți înjumătății cantitățile. Din cantitățile de mai jos vor ieși 12 porții și are 439 de kcal. De altfel, stafidele se pot înlocui cu fructe conviate, bucățele de ciocolată sau orice altceva mai doriți.

Ingrediente:

– 700 g brânză dulce de vaci
– 400 g smântână
– 200 g zahăr
– 200 g unt
– 200 g stafide
– 6 ouă
– 4 linguri de făină
– 4 linuri gris
– 1 păstaie de vanilie (sau esență)

Mod de preparare:

Într-un bol mare se pun ouăle cu zahărul și esența de vanilie sau păstaia. Amestecăm totul cu ajutorul unui tel. Se adaugă brânza de vaci și amestecăm până când se va încorpora. Apoi adăugăm untul și repetăm procedeul. Fâina se va pune in trepte și trebuie amestecată foarte bine. După ce am încorporat foarte bine făina, adăugăm grisul la fel, în trepte. Urmează să adăugăm smântâna. Se pune toată o dată și încorporăm foarte bine întraga compoziție. La final adăugăm stafidele sau fructele confiate. După ce am amestecat bine toate ingredientele ne pregătim pentru pasul următor.

Într-o tavă tapetată cu făină vom pune toată compoziția de pască. Vom băga tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute. Pasca trebuie scoată atunci când se rumenește deasupra.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

O lăsăm să se răcească la temperatura camerei, iar apoi o scoatem din formă. Pasca se poate mânca și caldă, însă este mai bună rece, scoasă din frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.