Rețetă pandișpan – pufos și delicios așa cum nu ai mai mâncat până acum

Pentru azi vă propunem rețeta originală de Pandișpan pufos cu cacao. Atunci când nu știi ce să mai faci dulce, dar nu ai chef să pierzi prea mult timp în bucătărie, această rețetă ar putea fi salvarea ta. Este un desert perfect pentru orice tip de ocazie și nu numai. Fie că e vorba despre o după-amiază obișnuită sau ai musafiri, acest pandișpan garantează că cei ce vor gusta din el te vor adora instant.

Să nu mai lungim vorba și să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru Pandișpan Pufos:
Ingrediente
– 5 ouă
– 5 linguri zahăr (aromat cu vanilie)
– 5 linguri făină
– 3 linguri ulei
– 1 lingură cacao neagră
– 1/2 linguriță praf de copt
– esență de rom

Partea bună a acestei rețete este că o poți adapta stilului și prefferințelor tale. Astfel, poți păstra rețeta integrală scrisă mai sus, fie folosiți doar cacao sau doar vanilie. Puteți adăuga nuci sau bucăți de fructe atât proaspete cât și uscate.

Cum se prepară Pandișpanul?

Începem prin a bate albușurile tare cu un praf de sare. Peste spuma obținută se adaugă zahărul și se mizează până se obține o spumă densă și lucioasă. Gălbenușurile frecate cu ulei se adaugă peste albușuri și se amestecă ușor. Apoi punem făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm ușor amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

Din compoziția obținută punem de-o parte câteva linguri ( 4-5 sunt suficiente). Peste ele se adaugă caco și esența de rom și amestecăm până la omogenizare.

Tava de chec se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Se pun 2-3 linguri din compoziția albă, apoi o lingură din compoziția cu cacao. Procedeul se repetă până se termină cele două compoziții. La final putem zgâlțâi puțin de tavă pentru a se aranja mai bine compoziția și implicit pentru a se amesteca. Băgăm tava la cuptor la foc mediu până se rumenește ușor.

FOLLOW ME

Spor la gătit și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.