De când îi am pe Alex și Alesia, am început să fiu atentă nu doar la etichetele de pe alimente ci și la ingredientele din creme, șampoane, uleiuri, paste de dinți, detergenți. Trăim în zilele în care sută la sută natural are…un 10 la sută…procesat. Deși Alex e foarte activ, se joacă non-stop cu animalele, are grădina lui la țară – iar un copil sănătos înseamnă un copil cu sistem imunitar alert, totuși, cum îl feresc de…sindromul 10 la sută…procesat rămâne dilema mea de mamă.

Pe de altă parte, știți cum se spune – alimentele să fie medicamentele tale. În ultima vreme am început să caut rețete alternative care pun în valoare beneficiile elementelor naturale. De exemplu, studii recente arată că uleiul de cocos depășește în eficiență pasta de dinți. Antibacterian, antifungic, antimicrobian și – partea cea mai frumoasă – fără fluorură care dă dependență.
Cu doar o lingură de ulei de nucă de cocos ne putem curăța dinții și preveni cariile dentare pentru că inhibă majoritatea tulpinilor bacteriene ce se găsesc în cavitatea bucală și este deosebit de eficient în tratarea nocivei Candida Albicans conform cercetării realizate de Institutul de Tehnologie Athlone.
Candida albicans este cea care permite apariția bolilor dentare iar o alimentație bogată în zahăr și mâncare procesată îi favorizează dezvoltarea.

Dacă doriți să faceți trecerea de la pastele de dinți chimice în esență la uleiul de cocos, am găsit o rețetă pentru pasta de dinți de casă 🙂 .
Ingrediente:
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.
Ulei de cocos: 7 linguri
Bicarbonat de sodiu: 7 linguri
30 picături de ulei esențial (în funcție de preferințe)
Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un castron mic până obținem o pastă. O depozităm într-un borcan până la folosire.
Beneficiile uleiului de cocos:
- agent hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Contine 90% grasimi saturate, acid lauric, vitamina E si proteine.
- întârzie apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii și ajută în tratarea diferitelor probleme precum psoriazisul, dermatita, eczeme și alte afecțiuni ale pielii.
- ajută și la creșterea sănătoasă a părului, oferindu-i strălucire.
- calmează stresul prin masaj.
- facilitează digestia datorită grăsimilor saturate și proprietăților anti-bacteriene
- stimulează metabolismul prin îmbunătățirea funcționării tiroidei și la menținerea glicemiei la un nivel stabil
- mamele care alăptează pot consuma 3 ½ linguri de ulei de cocos pe zi, pentru a-şi creşte secreţia de lapte.
FOTO: honestcooking.com/
Super ! Multumim pt sfaturi.
Super ! Multumim pt sfaturi.