Rețeta săptămânii: pasta de dinți din ulei de cocos!

De când îi am pe Alex și Alesia, am început să fiu atentă nu doar la etichetele de pe alimente ci și la ingredientele din creme, șampoane, uleiuri, paste de dinți, detergenți. Trăim în zilele în care sută la sută natural are…un 10 la sută…procesat. Deși Alex e foarte activ, se joacă non-stop cu animalele, are grădina lui la țară – iar un copil sănătos înseamnă un copil cu sistem imunitar alert, totuși, cum îl feresc de…sindromul 10 la sută…procesat rămâne dilema mea de mamă.

Alessia 3 ani (129 of 52)

Pe de altă parte, știți cum se spune – alimentele să fie medicamentele tale. În ultima vreme am început să caut rețete alternative care pun în valoare beneficiile elementelor naturale. De exemplu, studii recente arată că uleiul de cocos depășește în eficiență pasta de dinți. Antibacterian, antifungic, antimicrobian și – partea cea mai frumoasă – fără fluorură care dă dependență.

Cu doar o lingură de ulei de nucă de cocos ne putem curăța dinții și preveni cariile dentare pentru că inhibă majoritatea tulpinilor bacteriene ce se găsesc în cavitatea bucală și este deosebit de eficient în tratarea nocivei Candida Albicans conform cercetării realizate de Institutul de Tehnologie Athlone.

Candida albicans este cea care permite apariția bolilor dentare iar o alimentație bogată în zahăr și mâncare procesată îi favorizează dezvoltarea.

lime-curd-with-coconut-bread-copy-HC-web

Dacă doriți să faceți trecerea de la pastele de dinți chimice în esență la uleiul de cocos, am găsit o rețetă pentru pasta de dinți de casă  🙂 .

Ingrediente:

FOLLOW ME

Ulei de cocos: 7 linguri

Bicarbonat de sodiu: 7 linguri

30 picături de ulei esențial (în funcție de preferințe)

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un castron mic până obținem o pastă. O depozităm într-un borcan până la folosire.

Beneficiile uleiului de cocos:

  • agent hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Contine 90% grasimi saturate, acid lauric, vitamina E si proteine.
  • întârzie apariția ridurilor și pierderea elasticității pielii și ajută în tratarea diferitelor probleme precum psoriazisul, dermatita, eczeme și alte afecțiuni ale pielii.
  • ajută și la creșterea sănătoasă a părului, oferindu-i strălucire.
  • calmează stresul prin masaj.
  • facilitează digestia datorită grăsimilor saturate și proprietăților anti-bacteriene
  • stimulează metabolismul prin îmbunătățirea funcționării tiroidei și la menținerea glicemiei la un nivel stabil
  • mamele care alăptează pot consuma 3 ½ linguri de ulei de cocos pe zi, pentru a-şi creşte secreţia de lapte.

FOTO: honestcooking.com/

2 comentarii pe “Rețeta săptămânii: pasta de dinți din ulei de cocos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.