Rețetă vișinată de casă cu alcool – Rețeta pas cu pas

Cum se face vișinata de casă cu alcool - Rețeta pas cu pas

Cum se face vișinata de casă cu alcool? Este o rețetă simplă, ușor de făcut și fără o prea mare investiție. Pe același principiu pe care facem vișinata putem face și cireșata, murata, capșunata, afinata, zmeurata, cornata și altele, cu zahăr sau miere de albine.

Ingrediente:

– 1 kg fructe;
– 400 g zahăr sau miere de albine;
– 200 ml alcool dublu rafinat de 90 de grade.

Aceste cantități se folosesc pentru 1 kg de fructe. În funcție de câte kg de fructe folosiți, măriți cantitatea de zahăr și alcool.

Se curăță fructele de frunze și codițe, se spală și se scurg bine. Adăugăm un strat de fructe într-o damigeană sau borcan de sticlă iar peste punem zahăr sau miere de albine. Este recomandat să umplem 3/4 din capacitatea damigenei ca să puteți agita fructele cu zahărul.

Recipientul folosit se leagă la gură cu tifon pentru ca siropul să respire, dar să nu poată intra insecte. Se lasă la cald, însă nu la soare.

FOLLOW ME

Timp de 8-10 zile, de 2-3 ori pe zi se agită pentru a se dizolva zahărul. Dacă folosiți zahăr brun sau
miere de albine culoarea finală va fi mai închisă.

Vișinata de casă cu alcool

Când zahărul este topit complet se adaugă 200-300 ml de alcool dublu rafinat de 90 de grade. Fructele se pot păstra în băutură, iar alcoolul îl turnați peste. Dacă doriți puteți pune alcoolul doar peste siropul strecurat. Ambela variant sunt bune.

Dacă se adaugă alcoolul peste fructe, băutura va fi mai puțin alcoolizată pentru că fructele vor absorbi o parte din alcool, dar va avea o aromă mai deosebită.

Atenție!!!
Este extrem de important să se folosească alcool dublu rafinat pentru că acesta va menține mai bine vișinata. După macerare se adaugă țuica.

Fructele se pot folosi pentru diverse prăjituri sau bomboane cu alcool de casă. Sticlele se închid ermetic și se țin în casă la întuneric. Se lasă la macarat pentru 2-3 luni. Se poate bea și după o săptămână dacă pofta-i mare. Însă, adevăratul gust bun este atunci când siropul sr macerează bine.

După acest timp, se diluează cu țuică, palincă, vodcă, fiecare după buzunar și după necesități.

Citește și: Tort de ciocolată fără coacere – pas cu pas

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.