S-a mărit familia: Trei suflețele adorabile au intrat în viața noastră

Googhie, cățelul năzdravan al familiei noastre, a devenit în această primăvară tăticul a trei suflețele adorabile. 

Faceți cunoștință cu micuții noștri:

Sunt atât de mici, pufoși și energici încât este greu să nu îi îndrăgești și să nu le mângâi încontinuu blănița moale și creață. 

Ce rasă sunt cățeii noștri și de câtă îngrijire au nevoie? 

Googhie și nepoțeii mei adorabili sunt Poodle Toy, o rasă jucăușă, curată și prietenoasă. Pe cât sunt de cuminți, pe atât sunt de energici și amuzanți, chiar dacă uneori mai fac și pozne.

Trebuie să recunosc că, înainte să ne luăm cățel am ezitat, gândindu-mă că toată casa va fi plină de blană și că voi sta cu aspiratorul în mână non-stop. 

Din acest punct de vedere însă, suntem foarte norocoși. Rasa Poodle Toy necesită puțină îngrijire și nu lasă păr, lucru care mă ajută enorm. Googhie este un cățel atât de curat încât dacă plouă cu greu îl convingem să iasă la plimbare și nu lasă păr deloc, mai ales că îl tundem de două ori pe an. 

 

Rasa Poodle Toy este prietenoasă cu copiii și potrivită pentru cei cu alergii

Deși suntem cu toții iubitori de animale, a durat destul de mult până când ne-am luat un cățel din cauza faptului că Alesia este alergică. Chiar și așa, încă de când era bebeluș, fiica mea colecționa căței. 

La început, au fost de jucărie, iar când a crescut, a început să ne spună tot mai des cât de mult își dorește unul adevărat pe care să îl plimbe și să îl învețe trucuri. Din păcate, am descoperit din întâmplare că este alergică și la pisici și la câini. Știam că nu există nicio rasă 100% hipoalergenică, însă într-o zi am mers în vizită la o familie care avea un Poodle Toy. 

Bineînțeles că Alesia l-a luat în brațe imediat ce am intrat pe ușă. Spre surprinderea noastră, nu a avut nicio reacție neplăcută. Faptul că nu au blană, ci păr, îi face cea mai sigură rasă pentru copiii alergici. De atunci și până când Googhie, ghemotocul pufos și năzdrăvan a intrat în casa noastră a mai durat câteva săptămâni.  

Ceea ce îmi place foarte mult la rasa Poodle Toy este că sunt foarte prietenoși cu copiii și ascultători. Nu ne deranjează când dormim sau când copiii își fac temele. Excepție fac serile când au cu toții chef de joacă și aleargă prin toată casă, însă eu apreciez foarte mult aceste momente, când văd cât de fericiți sunt copii. 

Dacă și copiii voștri își doresc un animăluț, vă încurajez să faceți acest pas dacă înțeleg că un prieten necuvântător este o responsabilitate. Este sănătos pentru dezvoltarea lor emoțională să crească alături de un cățel, deoarece această experiență îi învață empatia, responsabilitatea și iubire necondiționată. 

Noi mai avem doi dintre cei trei puiuți. Unul a fost dat deja, așa că, de câte ori avem ocazia, mergem să îi vizităm pe ceilalți doi, înainte să-și găsească și ei noi stăpâni. 

Aștept să îmi scrieți ce animale aveți și dacă nu, ce vă împiedică să luați. 

2 comentarii pe “S-a mărit familia: Trei suflețele adorabile au intrat în viața noastră

 1. Amy says:

  Adorabili la propriu ! 🤩
  Deși ne dorim foarte mult un animal de companie nu am făcut pasul din două motive: alergia și costul unui astfel de suflet. Bugetul nostru încă nu ne permite încă, dar suntem încrezători că familia noastră se va mări. Avem loc în suflet și multă iubire de oferit! 🤎

 2. Roita Andreea says:

  Buna ziua!
  Îmi puteți spune va rog , de unde pot cumpara aceasta rasa sa fiu sigura ca-i pura și cu pedigree ? In Bucuresti nu am găsit crescător
  Am doua fetițe și as dori sa le iau un prieten , eu am avut 15 ani un metis de labrador iar soțul un labrador . Ambii căței au murit pana sa apăra fetele 🙁
  Ne dorim un cățel de talie mică sa-l putem lua cu noi peste tot in vacante , la țara etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.