Pentru că weekendul înseamnă pe cât posibil odihnă, relaxare, dar și răsfăț, Laura Adamache ne oferă rețeta ideală ce include aceste ingrediente. Vă invit să preparați o salată delicioasă care are grijă de silueta și, mai ales, de sănătatea dvs. Campania Mănâncă, aleargă, slăbește continuă!
Ingrediente
- 250 g ciuperci champignon
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 lămâie (doar sucul )
- 2 linguri de apă rece
- sare
- piper
- pătrunjel
- parmezan/ricotta sărată (opțional)
Mod de preparare
- Într-un vas de plastic, amestecăm uleiul cu sucul de lămâie, 1 cățel de usturoi zdrobit sau dat prin răzătoarea cu găuri mici, 2 linguri de apă rece, sare, piper și pătrunjel tocat după gust.
- Curățăm ciupercile, le spălăm și le ștergem delicat cu hârtie absorbantă de bucătărie.
- Le tăiem în pătrățele mici și le punem în vasul în care am făcut marinata. Amestecăm foarte bine.
- Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl băgăm la frigider pentru 1-2 ore.
- După timpul de repaus, servim salata alături de pâine prăjita și parmezan, ricotta sau orice brânză cu o consistență dură.
Poftă bună!