Sarmale ca la mama acasă

Mama mea face cele mai bune sarmale din lume. O poate confirma chiar și soțul meu și știți cum sunt băieții, sunt obișnuiți cu mâncarea făcută de mama lor 🙂

Cum anul acesta am fost o bucătăreasă desăvârșită și am încercat foarte multe rețete noi, pe care mama le gătea până să se mute definitiv la Sinaia, iată că mi-am luat inima în dinți și am zis să încerc să fac și cea mai bună rețetă de sarmale de Crăciun. A fost o premieră pentru mine, însă cu ea în telefon, succesul a fost garantat. Le-am pregătit săptămâna aceasta pentru că am avut de filmat un clip cu masa de Crăciun. Dacă aveți emoții, va spun că și eu am avut, dar mi-au ieșit super delicioase. Nici nu am petrecut toată ziua în bucătărie, pentru că am folosit multicookerul Crock-Pot Express, care are acum o super reducere, iar cu codul Ela10 beneficiați de încă 10% discount.

Pentru a avea un amestec de carne cât mai puțin bogat în grăsimi, mama pune în acesta și piept de curcan, mai ales că și copiilor le plac foarte mult sarmalele.

Reţetă de sarmale

(din cantitățile de mai jos ies aproximativ 70-80 de sarmale)

  • 1 kg pulpă de porc
  • 0.5 kg fleică sau ceafă de porc
  • 0,5 kg piept de curcan
  • 70- 80 de foi de varză
  • 3 cepe
  • jumătate de morcov
  • o felie de ţelină
  • jumătate de păstârnac
  • ½ kg pastă bulion de roşii
  • 150 de gr. de orez
  • condimente ( sare, piper, cimbru )

Mod de preparare sarmale 

Ceapa se toacă mărunt, iar legumele se dau pe răzătoarea mică.

Se căleşte ceapa în 2 linguri de ulei şi o lingură de apă, la foc mic până se înmoaie şi devine sticloasă. Se adaugă şi legumele şi se lasă pe foc 5 minute.

Cât timp se răcesc, se spală orezul (după gust puteți pune și mai mult) şi se dă cu puţină apă într-un clocot, două.

Carnea se toacă, se amestecă, se adaugă sare şi piper după gust. Ne asigurăm că legumele şi orezul s-au răcit şi le amestecăm bine pană se omogenizează. Dacă vă plac şi alte condimente, cum ar fi cimbrul, puteţi pune o linguriţă. Varza murată ar fi bine să o aveţi pregătită dinainte, se potrivesc foile de varză astfel încât să fie, pe cât posibil, la aceeaşi dimensiune.

În multicookerul Crock-Pot Express se aşază un strat de varză tocată şi se pune şi jumătate din pasta de bulion, după care aşezăm sarmalele. Alternăm straturile până aşezăm toate sarmalele şi terminăm cu pasta de roşii.

Adăugăm o cană de apă călduţă şi setam multicookerul pe programul Meat/Stew, presiune Low, timp de o ora.

Sarmalele sunt gata în doar 60 de minute la multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ce îmi place foarte mult la el este că nu trebuie să mai stai de pază în bucătărie, iar carnea fierbe repede și devine foarte fragedă. Știți că găina sau carnea de pasăre de ţară sunt greu de fiert, iar într-o oală obişnuită poţi sa stai după ele și jumătate de zi și tot nu sunt fragede.

Eu am descoperit acum câţiva ani Slow Cooker Digital CrockPot şi îl foloseam pentru gătit, dar mai ales pentru prepararea tortului de mere cu cremă de zahăr ars. Vă las link cu reţeta tortului şi vă recomand să îl încercaţi, iese super, super delicios și rapid.

După ce am făcut tortul de mere cu cremă de zahăr ars în CrockPot, a venit la mine o prietenă, am mâncat împreună bunătatea şi i-am spus că am făcut totul în maximum 20 de minute, de restul s-a ocupat oala minune. Atât de mult şi-a dorit-o, încât i-am dat-o cadou. De atunci mi-a povestit că o foloseşte cu mare plăcere, îi e de un real folos, mai ales acum de când are copil o ajută foarte mult să câştige timp şi să pregătească mâncarea pentru toată familia. Găteşte orice în ea, de la supe, ciorbe, tocăniţe, ghiveci, paste, carne de orice tip, friptură, deserturi- de la prăjituri cu fructe, chec, pâine şi nelipsitul tort de mere. M-a impresionat când mi-a zis că la fiecare sărbătoare, Crăciun, Paşte, zile de naştere, face acest tort, iar tatăl ei, care este un gurmand fără pereche îl adoră.

Acum aproximativ o luna și-a cumpărat-o și cumnata mea și este la fel de încântată. Văzusem multicookerul în varianta îmbunătăţită şi chiar voiam să mi-o cumpăr, dar Moşul a venit mai devreme.

Ce îmi place la multicookerul Crock-Pot Express

· Găteşte foarte repede, reduce timpul la jumate, poate şi mai mult
· Cât las la fiert nu trebuie să stau lângă ea, pun toate ingredientele, pun capacul, setez programul şi plec, chiar şi de acasă, iar când mă întorc mâncarea este gata, păstrată caldă. Mi-a plăcut foarte mult asta că nu mai trebuie să încălzesc, să murdăresc alte vase
· Alimentele îşi păstrează savoarea, gustul este mai intens, mai deosebit decât dacă aş pregăti aceeaşi mâncare într-o oală normală
· Se spală foarte uşor cu detergent obişnuit de vase şi cu apă caldă
· Deserturile sunt mai pretenţioase, dar cu CrockPot nu ai nici o grijă.
· Preparatele nu se ard, nu dau pe afară, nu mai trebuie să speli aragazul după aceea
· Se găteşte foarte sănătos, chiar se poate pune mai puțin ulei
· Sarmalele sunt gata în 2 ore. În mod obişnuit se lasă pe aragaz cel puțin o oră, chiar două şi apoi se bagă la cuptor. Dar cu CrockPot Express se fierb foarte repede.
· Are un ecran digital de unde setez timpul de gătit, dar mă ajută să ştiu şi în cât timp e gata mâncarea. E bun dacă aveţi copii care strigă prin casă că le e foame, la noi e mai greu cu mofturoşi
· Are capacitate mare şi poţi pregăti pentru 6 persoane suficientă mâncare

În multicookerul cu gătire sub presiune se poate găti orice vă trece prin minte. Prietenă mea a făcut zacuscă şi dulceaţă de gutui, cireşe, mere şi pere, cireşe şi compoturi. Şi îmi spunea că s-au păstrat foarte bine peste iarnă.

Cu siguranță este unul din obiectele care chiar ar ajută în bucătărie, orice gospodină mai mult sau mai puțin experimentată. Nu uitați de reducerea pe care o aveți folosind codul Ela10. Aceeași reducere se aplică și la setul de ustensile sau orice alt aparat de gătit de pe www.crockpot-românia.ro până pe 31 decembrie 2020.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Sarmale ca la mama acasă

  1. Asaftei Simona says:

    Este foarte bun acest multicooker ,poate o să-mi cumpăr și eu pe viitor ,mi-ar fi foarte util ,mai ales atunci când pun să fierb câte o pasăre de țară la aragaz o fierb mult și bine ,așa cu această minunăție mi-aș ușura munca .Sărmăluțele sunt preferatele familiei mele ,la toți ne place și eu le fac după rețeta bunicii mele ,cu toate că atunci cănd le făcea ea parcă erau mult mai gustoase ! Mulțumim pentru rețetă ,chiar de sărbători acuma vreau să încerc și eu după rețeta mamei tale ,sunt convinsă că-s foarte delicioase !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.