De ce mă simt vinovată pentru timpul meu liber?

Vi s-a întâmplat să aveți două ore libere și să vă simțiți vinovate pentru asta? Atunci când o zi de 24 de ore îți oferă minim 24 de motive pentru a cerși după o pauză, viața ta se obișnuiește cu ceea ce eu numesc “rutina stresului”. La mine stresul este o rutină de care scap atunci când mai fac și altceva în afara de lucrurile obișnuite. Doar că acele minute libere vin la pachet cu vinovăția. Mă simt vinovată că nu citesc mai mult, că nu gătesc mai mult sau că nu mă joc mai mult cu copiii mei.

Dintre toate momentele în care mi-am luat singură porția de libertate îmi amintesc de unul singur, care a reușit să-l înfurie și pe cel mai calm dintre oameni… soțul meu. Copiii erau la școală sau la grădi iar eu am plănuit cu atenție momentul în care voi ieși cu prietenele mele la prânz. Fără să anunț oficial, am făcut loc în program pentru două ore întregi (!!) de vorbit cu fetele.

Nu știu când au trecut cele 3 ore neprogramate, dar când am observat cât este ceasul, mi-am dat seama că trecuse ora la care mai aveam o șansă la a -mi lua copiii de la școală. Mi-am făcut curaj și am pus mâna pe telefon, am sunat soțul și am spus cu naturalețe că sunt prinsă într-o întâlnire rugându-l să meargă să ii ia pe cei mici. Se pune că am mințit prin omisiune?

Practic… eram la o întâlnire. Și era importantă (pentru mine).

După două zile în care conștiința mea mi-a ținut prelegeri nesfârșite despre asumarea faptelor și comportamentul adultului în familie am cedat. Mi-a dus și i-am povestit că întâlnirea era cu fetele dar a fost imposibil să scap tocmai când lucrurile tindeau să ajungă în punctul cel mai interesant al povestirii.

Nu știu dacă voi ați trecut vreodată prin așa ceva, dar eu am învățat un lucru: că orice greșeală este pe jumătate iertată dacă o mărturisești la timp, iar restul de jumătate se iartă dacă faci o prăjitură bună. Eu mă simt 100% absolvită pentru că am mărturisit totul pe www.vaidemini.ro și pentru abateri ulterioare, țin la îndemână un Minitort de la Alka.

Voi ce secrete aveți în jurnalul cu momente libere? Nu le puneți aici… că e secret. Dar pe site puteți posta în anonimat😊


Rămâi pe cel mai citit blog din România și descoperă și alte lucruri interesante!
Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.