Scuze pe care le folosesc BĂRBAȚII când vor să scape de o FEMEIE

Imaginează-ți acest scenariu. Sau poate nu este doar un scenariu, ci o întâmplare din viața ta. Ieși de mai multe ori cu un bărbat gentil, care pare îndrăgostit și te face să întrebi dacă totul este real sau visezi. Ai toate dovezile că te place. Și totuși, dintr-o dată, nu mai știi nimic de el, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Probabil nu îți vine să crezi că se întâmplă cu adevărat, că ți se întâmplă chiar ție și nici nu înțelegi de ce. Ei bine, există un concept bine explicat pentru acest scenariu și poartă numele de ghosting. Numele provine de la cuvântul în engleză ghost, care înseamnă fantomă și exprimă exact ce ți se întâmplă atunci când bărbatul pe care îl îndrăgești dispare. În realitate, este vorba de scuza pe care o folosesc bărbații atunci când nu mai vor să fie cu tine.

Iată cum decurge lucrurile:

După ce cunoști un bărbat și aceasta te invită în oraș, între voi se crează, sau pare să se creeze, o legătură instant. Lucrurile evoluează destul de rapid între voi și pare a fi bărbatul pe care l-ai așteptat toată viața. Cu el, pare că trăiești o dragoste de cinema.

Aveți discuții interminabile fără niciun efort de a găsi subiecte în comun, ba chiar vă plac aceleași lucruri. Te gândești din ce în ce mai mult la el , iar toate prietenele tale observă că ești foarte îndrăgostită. Chiar și cei din jur te încurajează să menții legătura cu el, pentru că și el dă semne că te place- mesaje în care își demonstrează interesul, gesturi tandre și manifestări de afecțiune- totul pare perfect și pare că nu poți descrie în cuvinte ce ți se întâmplă.

Fără semnale de alarmă în prealabil însă, se întâmplă ca într-o zi să fie rece și să nu mai pară interesat să te vadă. Confuzia și dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât tu nu ai prevăzut asta. Cu o zi înainte, totul era în regulă, iar deodată primești un duș rece care te trezește la o realitate străină ție. Deci, poate chiar ai trăit într-un basm.

Bineînțeles, îți dai seama de la primul mesaj la care îți răspunde sec sau la care îți răspunde după câteva ore că ceva nu este în regulă. Dar este greu să accepți asta și nu vrei să discuți despre asta pentru că nu vrei să te afișezi ca fiind o femeie paranoică.

FOLLOW ME

Astfel, încerci să nu îți schimbi comportamentul, deși ești deja tristă și speriată. Rămâi însă pentru început la stadiul unor discuții cu prietenele tale, care nu vor crede nici ele că ceva rău se întâmplă, mai ales după toate momentele frumoase pe care le-ați petrecut împreună.

Nu vei rezista însă mult sub această tensiune și îi vei scrie cu scopul de a afla ce se întâmplă. Însă discuția sinceră și deschisă la care te așteptai tot nu apare. El îți va răspunde, la fel de rece și ferm, că a fost ocupat ori că s-a simțit rău. Deci te mai legi de o ramură de speranță. Însă nu te poți liniști pentru că și înainte putea să fie la fel de ocupat.

De aici, scenariul se poate îndrepta în două direcții- ori te lasă baltă și dispare fără nicio explicație sau un răspuns la mesaje, ori încă îți răspunde dar induce mereu pretextul programului încărcat. În orice caz, finalul e același: nu îți va mai răspunde la niciun apel. Astfel, acea persoană perfectă în aparență dispare din viața ta fără ca tu să fi fost pregătită de niște semne în prealabil.

Bineînțeles, despărțirea e dureroasă sub orice formă. Însă o despărțire de tip ghosting aduce și mai multă dezamăgire, confuzie și neîncredere în sexul opus și în tine.

Cum faci faţă noii atitudini a bărbaţilor fals ocupaţi, ghosting

Deși vei avea tendința să te învinuiești, să te întrebi ce ai făcut greșit și ce l-a determinat să se îndepărteze, trebuie să fii conștientă de faptul că nu e vina ta, ci a lui.

Scuzele de genul „sunt ocupat”, sunt expresia perfectă a lașității unui bărbat și cu siguranță nu îți dorești un bărbat laș și imatur lângă tine.

De asemenea, ține cont că e foarte ușor să te amăgești singură. Rămâi lucidă. Un bărbat îndrăgostit va găsi mereu timp pentru tine, așa că nu crede în aceste scuze doar din speranța de a nu fi adevărat.Într-adevăr, e posibil să te placă, dar nu suficient de tare.

Profită de ajutorul celor dragi, pentru că aceștia te vor ajuta să îți reconstruiești încrederea în tine. Astfel, nu ezita să le povestești acestora ce ai pe suflet.

Până la urmă, ar trebui să fii recunoscătoare că s-a întâmplat. Da, poate să te surprindă, dar trebuie să fii recunoscătoare că un bărbat laș, cu un asemenea comportament, a ieșit din viața ta.

0 comentarii pe “Scuze pe care le folosesc BĂRBAȚII când vor să scape de o FEMEIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.