
Chef Nicholas raportează de la datorie 🧁 Mi-a fost de mare ajutor la prepararea unui desert simplu, dar delicios. 💡Mi se pare important să îi lăsăm pe copii să ne ajute, chiar dacă procesul o să dureze mai mult decât de obicei și iese dezastru în jurul lor. În acest fel le stârnim atât interesul, cât și apetitul. Ingrediente pentru 3 tăvi brioșe: ✨210 g de zahăr farin
✨3 ouă
✨240 ml smântână pentru frișcă
✨20 ml de zeamă de lămâie
✨360 g de făină de grâu
✨1,5 linguriţă de praf de copt (6 g)
✨270 g căpșuni, spălate și tăiate în cubuleţe mari
✨3 vârfuri de sare Mod de preparare: Se bat ouăle și zahărul împreună cu 3 vârfuri de sare. Se adaugă sucul de lămâie și smântâna pentru frișcă. Se bate viguros. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine pentru a obţine o compoziție uniformă. Se adaugă căpșunile tăiate, se acoperă și se toarnă 1/3 din amestec în mod egal între formele de brioșe. Se pun formele în tavă și se pornește programul pentru durata de gătit indicată. Se repetă pasul anterior pentru a doua și a treia tranșă. Se lasă la răcit complet înainte de a scoate din forme, apoi se ornează cu topingul preferat.
Eu am folosit rețeta și cuptorul Cake Factory, dar puteți să le faceți și în forme normale de brioșe, bineînțeles. 🤗 Ce spuneți, vor fi pe placul micilor voștri bucătari? 👇🏻