Top 6 lucruri esențiale pentru proaspetele mămici

Sunt multe momente în care o mamă este pusă la încercare de provocările care vin odată cu nașterea, dar eu îmi aduc aminte perfect care a fost prima dintre acestea: pregătirea pentru venirea copilului! Zilele trecute m-am oferit voluntar să îmi ajut o prietenă să își cumpere cele mai importante lucruri pentru camera micuțului și mi-am adus aminte cu nostalgie de emoțiile de dinaintea nașterii și de toate întrebările pe care mi l-am pus în acea perioadă.

Atunci când avem primul copil, micile amănunte sunt imposibil de intuit dacă nu ai experiență. Am plecat cu prietena mea la cumpărături în Carrefour și m-am gândit să împărtășesc cu viitoarele mămici lista noastră de cumpărături, pe care vă invit să o completăm împreună cu sfaturile voastre.

Lucrurile esențiale pentru cel mic atunci când îl aduci acasă sunt căldura și siguranța. Lucrurile care trebuie să fie nelipsite în prima zi sunt pătuțul în care doarme, masa de înfășat, cădița pentru baie, prosopul, șamponul și uleiul de corp. Medicul pediatru îți va recomanda să ai și un cântar pentru cel mic, pentru a purea să îi monitorizezi greutatea în primele luni.

Smart tips : nu cumpăra lucruri de care nu știi sigur că ai nevoie!
Sfatul meu este să nu te grăbești cu pompa de sân până nu vezi dacă ai lapte. În cazul meu, la Alesia nu a mai fost nevoie de pompa de sân, iar eu o cumpărasem pentru că așa știam că trebuie și pentru că îmi folosise la prima naștere.

Un alt sfat pe care l-am primit de la prietenele mele și a funcționat a fost legat de termometrul de cameră. Aproape toate mamele exagerează atunci când vine vorba de căldura din camera celui mic. Pentru a nu exagera cu căldura, ia-ți un termometru pentru cameră și în felul acesta vei avea o temperatură constantă, care este recomandat să nu depășească 23 de grade. Dacă ai norocul să naști vara, te rog nu te lua la întrecere cu aerul condiționat! Bebelușii sunt foarte sensibili la schimbările de temperatură.

Dacă am acoperit lista esențială pentru primele zile, mergem mai departe la cumpărături. Acum vom avea de luat lucurile care ne vor folosi în următoarele săptămâni. Cel mai mare stres al meu a fost să le tai unghiile copiilor mei când erau mici. Pentru prima dată am chemat pediatra, atât de speriată am fost să nu îi provoc vreo durere micuțului meu. Norocul nostru este că există foarfece și unghiere speciale pentru bebeluși. Nu vei avea nevoie de foarfeca normală pentru că unghiile bebelușilor sunt foarte fragile și moi.

Următoarele pe lista noastră de cumpărături au fost pieptănul, jucăriile pentru pătuț și termometrul. Cei mici trebuie și ei să fie pieptănați, dar nu cu o perie normală. La rafturile de puericultură vei găsi perii speciale și pieptăn pentru nou născuți. Termometrul este mereu util atunci când ai suspiciunea că bebelușul tău ar putea fi în pericol să facă febră.

Smart tips: febra bebelușilor crește foarte repede iar până la trei luni medicamentația este restrictivă pentru ei. La primele semne de febră, sună medicul pediatru.

În următorul an vei avea nevoie și de o oliță, chiar dacă ea va fi folosită cu drepturi depline abia după mult timp de la cumpărarea ei. Exersarea obiceiurilor copilului este un bun început pentru ca ei să îlși formeze viitoarele reflexe. De aceea, eu i-am prezentat Alesiei olița și periuța de dinți cu mult înainte de a avea nevoie de ele, pentru a învăța că ele devin o parte importantă a vieții noastre în etapa de după un an.

Smart tips: Pentru fiecare etapă a creșterii micuțului tău asigură-te că îi oferi exact ceea ce are nevoie, în funcție de personalitatea lui. Nu folosi lucruri doar pentru că așa scrie la carte sau pentru că prietenele tale au mai folosit acest lucru. Copilul tău e unic, la fel și tu!

Acum să recapitulăm și să vedem dacă am uitat ceva în coșul de cumpărături:

 • Masa de înfășat
 • Cădița pentru baie
 • Prosop
 • Sampon si ulei de corp
 • Cântar
 • Termometru
 • Jucării pentru pătuț

d9b5283-1200x800-6607461

 • Foarfecă sau unghieră pentru bebe 
 • Pieptăn sau perie
 • Termometru
 • O groază de șervețele umede, scutece absorbante și muuultă răbdare!

d9b5302-1200x800-4201139
Noi am mers în Carrefour, pentru că acolo găsești cu ușurință toate lucrurile de care ai nevoie, la un preț accesibil.  :)Prietena mea a plecat de acasă cu cumpărăturile făcute, iar eu cu două m ari semne de întrebare: primul- excursia printre rafturi m-a făcut să îmi dau seama că a trecut atâta timp de la perioada în care copiii mei au fost bebeluşi. Vai, ce repede zboară timpul acesta şi ce păcat că nu-l putem opri din loc. Iar al doilea, care este mai mult un semn de întrebare, dat de amintirile frumoase: oare cum mi-ar sta cu încă un bebeluş? 🙂
d9b5282-1200x800-5538330

0 comentarii pe “Top 6 lucruri esențiale pentru proaspetele mămici

 1. Ely G says:

  Bune sfaturile, mai ales ca peste 5 saptamani vine minunea noastra pe lume 🙂
  O intrebare care n are legatura cu subiectul…ce vopsea de par ai folosit? E superba culoarea!!! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.