Semnificația viselor: ce înseamnă când visezi pe cineva complet necunoscut

Semnificația viselor: ce înseamnă când visezi pe cineva complet necunoscut

Chiar mai înfiorător decât să visezi la un fost sau la cineva pe care l-ai cunoscut cândva este să visezi la cineva pe care nu-l cunoști deloc: un străin. S-ar putea să vă surprindă să aflați că aproximativ 50% dintre persoanele pe care le visăm sunt străini. Adică, persoane care nu ne sunt familiare.

Un studiu mai vechi (via Psychology Today) a constatat că acești străini tind să fie bărbați. Patrick McNamara, un cercetător în neuroștiințe, a rezumat studiul într-un articol pentru Psychology Today, scriind: „Pe scurt, străinii de sex masculin apar foarte des în vise și semnalează invariabil agresiunea fizică”.

El a continuat: „…Străinii de sex masculin par a fi un „cod” pentru impulsurile agresive care sunt procesate în memorie.”

McNamara a dezvăluit că aceasta este o dovadă în plus că visele nu imită neapărat viața noastră de zi cu zi. „În schimb, ele par a fi despre alte chestiuni, chestiuni (și personaje) pe care nu le putem surprinde în mod adecvat cu imagini derivate din viața de zi cu zi”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.