Ce înseamnă pentru mine România

Când spun România, spun acasă. Mulți oameni asociază casa cu locul în care îți e familia. Casa mea este locul în care m-am născut, am crescut și am devenit ceea ce sunt.

Îmi place să străbat și să descopăr România. Cu bune și cu rele. Dacă în profesia mea se întâmplă să aflu mai multe rele, ori de câte ori am ocazia, pornesc alături e familia mea în căutarea de bune.  Deși iubesc România și nu mă văd mutată în altă țară, aș accepta un alt viitor pentru copiii mei. Dacă ar vrea asta, mi-aș dori să le ofer posibilitatea să studieze la universități de prestigiu din străinătate. Pe de altă parte, durerea că nu-i voi avea aproape este atât de mare, încât prefer să nu mă gândesc la acest subiect. Nu știi niciodată ce-ți rezervă destinul, însă până vor ajunge la vârsta la care să decidă singuri ce drum vor urma, vreau să-mi fac datoria de a le arăta cât de minunată e țara în care s-au născut.

Pentru că deja putem număra zilele până la Crăciun, îmi dau seama cât de tare îmi place această atmosferă a sărbătorilor. Nu-mi pot imagina Crăciunul sau Paștele petrecut în alt loc decât în România, unde îi am pe toți cei dragi aproape și ne strângem cu toții la masă, unde-mi sunt toți prietenii alături de care am crescut și unde respectăm cele mai simpatice tradiții. Crăciunul e o sărbătoare care se petrece exclusiv în familia și în preajma căreia revenim la obiceiuri specifice identității naționale. Copiii merg la colindat, așa cum o făceau și când eram mică, toate rudele se strâng la tăierea porcului, mama gătește toate preparatele tradiționale posibile. Poate că pentru unii sunt gesturi mici, dar pentru mine înseamnă mult să știu că nu și-au pierdut farmecul.

Iubesc România pentru peisajele de basm, pentru că m-a învățat să cred în mine, pentru mâncarea după care plâng toți cei plecați departe, căci oricât ai încerca să le prepari peste hotare, rețetele mamei nu au același gust. Iubesc România pentru că este…ACASĂ!

Avem o țară superbă. Să avem grijă de ea, să o prețuim, să o iubim. La mulți ani, români! La mulți ani, România!

via GIPHY

 

PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.