Sfaturi de îngrijire ale unui bebeluș în primele zile de viață

Pe cât un nou-născut aduce bucurie, aduce și o cantitate egală de responsabilitate. Părinții trec printr-o perioadă grea când se ocupă de un copil, ceea ce implică probleme cum ar fi lipsa somnului, liniștirea copilului și hrănirea. Fii pregătit pentru schimbări drastice în stilul tău de viață și amintește-ți că primul chicot al micuțului tău face ca greutățile prin care treci să merite.

Iată ce ar trebui să știi dacă tocmai ai devenit părinte:

1. Cum să ții un copil

Există mereu o teamă că nu îl ții pe cel mic cum trebuie, mai ales când îl primești pentru prima oară pe cel mic în brațe. Într-adevăr, trebuie să gestionezi această acțiune cu grijă.

Gâtul copilului este cel mai delicat, iar atunci când îl ridici, trebuie să-i ții mâna sub cap. De vreme ce bebelusul nu-și poate susține fizic capul singur, sarcina este a ta de a te asigura că întotdeauna ții copilul drept – o mână sub cap și cealaltă sub șolduri.

De asemenea, trebuie să fii atent la părțile moi de pe capul nou-născutului. Atingerea acestora ar trebui evitată cât mai mult posibil. Pentru a oferi cea mai mare protecție și pentru a face cacopilul să se simtă în siguranță, ține-l mereu aproape de piept.

FOLLOW ME

2. Cum mamele trebuie să aibă grijă de ele însele în primele 30 de zile

Primele treizeci de zile sunt cele mai importante, când copilul care vede lumea pentru prima dată. În acest moment, este important ca mama să aibă grijă de ea însăși, astfel încât ea să aibă grijă de copil în cel mai bun mod posibil.

Dacă tocmai ai devenit mămică, este recomandat să mănânci bine, mai ales dacă alăptezi. Somnul este o altă problemă majoră cu care se confruntă noile mame. De obicei, este recomandat să doarmă când copilul doarme, ca să fii sigură că te odihnești suficient.

3. Cum se înfașă corect un bebeluș

Înfășarea corectă este cheia unui copil calm și liniștit. În primul rând, pliază pătura în formă de diamant. Îndoaie colțul de sus și pune copilul pe fașă. Trage o parte a fașei peste pieptul copilului, prinzând colțul sub braț. Acum, ia partea inferioară materialului,pune-o peste picioare și înfășoar-o în spatele umerilor.

Apoi, trageți partea rămasă a fașei peste pieptul copilului și prinde-o sub copil. După ce ai înfășurat corect, ține copilul aproape de piept. Deoarece copilul este acum destul de confortabil, ar trebui să adoarmă mai repede.

4. Cum să alăptezi un copil

Alăptarea este foarte importantă, mai ales în primele zile.

Pe cât de simplu ar suna, uneori poate fi un proces complicat. Noile mame se pot confrunta cu o mulțime de probleme cum ar fi lipsa laptelui furnizarea scăzută de lapte, un bebeluș care suge în exces și infecțiile mamare.

Există mai multe tipuri de poziții pe care le poți folosi pentru a alăpta (vezi graficul de mai sus) și ar trebui să le alegi pe cele mai confortabile pentru tine și copilul tău. Dacă ai un nou-născut somnoros care tinde să adoarmă în timp ce îl alăptezi gândilă-i picioarele bebelușului în timpul sesiunilor de alăptare pentru a-l păstra treaz. Astfel te vei asigura că nu adoarme cu un stomac gol.

5. Cum să masezi un copil

Masajul este, în general, făcut nou-născuților pentru a-și face oasele și mușchii mai puternici. Prima regulă este să nu o faci înainte sau după ce l-ai hrănit. Pentru a oferi un masaj corect bebelușului, urmează pașii următori:

Pune bebelușul pe un prosop sau o fașă pe o suprafață confortabilă, ca un pat, și începe să îl masezi cu un ulei pe bază de legume. Începe cu picioarele, apoi cu brațele, cu pieptul și în cele din urmă cu spatele copilului.

Masajul nu doar calmează, dar și întărește corpul copilului. Un bonus suplimentar este conexiunea care este creată cu bebelușul în timpul acestor masaje zilnice.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.