Sfaturi pentru mamele de fete. Cum să crești o fetiță fericită

Sfaturi pentru mamele de fete. Cum să crești o fetiță fericită

Mamele dau totul pentru familia lor. Mamele pot face mai multe lucruri în același timp atunci când vine vorba de copii lor, iar acesștia sunt lucrul cel mai important pentru ele. Relația dintre mamă și fiică în mod special, este una cu totul și cu totul specială.

Iată câteva lucruri pe care e important să le spui fetei tale atunci când e mică care o vor ajuta întotdeauna de-a lungul vieții:

1. Spune-i că este o fetiță frumoasă

Fă-i acest compliment atunci când se comportă așa cum trebuie, când acționează corect sau când dă dovadă că este o fetiță educată și care se poate descurca singură. Merită să-i spui cât de frumoasă este și atunci când a alergat cu copii și s-a murdărit și atunci când și-a dat silința pentru a face bine ceva ce ai rugat-o.
Trebuie să înțeleagă că frumusețea nu depinde doar de exterior, ci mai ales de interior, că aceasta se poate exprima în mai multe moduri și că e important să se accepte așa cum este.

2. Fii alături de ea atunci când are nevoie de tine

Întreab-o mereu cum se simte și află mereu dacă există ceva care o deranjează sau ce gândește în general. Ajut-o atunci când nu înțelege ce se întâmplă în jurul ei sau ceea ce simte în suflet. Fii alături de ea și îndeamn-o să își dezvolte inteligența emoțională care este fundamentală pentru dezvoltarea unui copil și comportamentul său adecvat în societate, mai târziu, ca adult.
Atunci când va crește mare, fetița ta devenită femeie va știi foarte bine ceea ce simte și ceea ce își dorește de la viață și de la persoanele din jurul ei. Va știi când emoțiile pe care le simte îi fac bine și când nu și va reuși să gestioneze orice situație mai ușor.

3. Arată-i că ai încredere în felul în care gândește

Astfel, copilul tău va învăța să se descurce singură și să fie conștientă de alegerile sale. E important să știe că poate face propriile greșeli fără să fie trasă la răspundere pentru ele, ba mai mult, e important să simtă că îți pasă de părerea ei și că te interesează să știi ce simte cu privire la anumite subiecte.

4. Asigur-o că ești convinsă că deciziile ei sunt cele corecte

Copiii, la fel ca și adulții, au momente în care nu știu ce să facă sau pe ce drum să o apuce, așa că e important mai ales pentru fete, care au emoții mai puternice, ca mama lor să fie alături de ele. Demonstrează-i că poate conta pe tine pentru orice și ajut-o să aibă o viziune proprie și să nu depindă de ceilalți pentru a lua decizii cu privire la viața sa. E important și să știe că trebuie să-și asume responsabilitatea pentru deciziile luate.

FOLLOW ME

5. Nu uita să-i spui că o iubești

Un copil, fie el fată sau băiat, trebuie să simtă că e iubit de ambii părinți și în special, de mama sa. Spune-i fetiței tale că o iubești fără să ai un motiv anume sau chiar atunci când o cerți. Trebuie să înțeleagă ce înseamnă să fie cuminte, dar fără să simtă că mama ei o respinge.

0 comentarii pe “Sfaturi pentru mamele de fete. Cum să crești o fetiță fericită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.