Şi mai bună decât apa este apa alcalină

Şi mai bună decât apa este apa alcalină

sobo-1024x724-6438180Pentru o stare de bine este esenţial să alegem cu grijă ceea ce mâncăm şi ceea ce bem. Medicii spun că este importantă nu doar cantitatea alimentelor, ci şi calitatea lor. Aşa se face că până şi apa trebuie să fie de o anumită calitate. Şi tot ei ne recomandă apa alcalină. Efectele se observă în starea de sănătate. Poate vă întrebaţi cum trebuie să fie apa aceasta: ei bine, contează pH-ul, acesta trebuie să aibă valoarea de 8,5 -9.

Beneficiile apar la cel mult o lună de zile după ce începeţi tratamentul:

 • întăreşte sistemul imunitar
 • hidratează organismul
 • întăreşte pielea
 • îmbunătăţeşte digestia
 • previne şi tratează gastrita şi ulcerul
 • previne stările de anxietate
 • îmbunătăţeşte memoria
 • îmbunătăţeşte calitatea somnului
 • previne insonmia

Apa alcalină este recomandată tuturor celor care au un stil de viaţă stresant, celor care nu au mese regulate, care nu se odihnesc suficient, celor care nu se hidratează şi tuturor celor care îşi doresc să aibă o sănătate mai bună.

Iată cum şi din ce se obţine această apă alcalinizată:

 • bandă pentru măsurarea pH-ului (se găseşte la farmacie)
 • 2l de apă (poate fi orice fel de apă, chiar şi apă de la robinet, dar care trebuie fiartă înainte de a o folosi)
 • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu
 • 1/2 de linguriţă de sare de mare neiodată sau sare de Himalaya
 • 1/2 de linguriţă zeamă de lămâie

Se amestecă ingredientele şi se măsoară pH-ul. Dacă este nevoie, se adaugă treptat bicarbonat de sodiu până se obţine pH-ul de 8,5-9. Se lasă peste noapte la temperatura camerei sau la frigider şi se poate bea a doua zi. Pentru păstrare se folosesc sticle şi nu pet-uri.

Nu uitaţi să vă hidrataţi pentru că numai aşa vă menţineţi sănătatea la cote optime, dar mai ales, vă păstraţi frumuseţea şi vitalitatea 😉

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

0 comentarii pe “Şi mai bună decât apa este apa alcalină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.