Știai de ce au două ROBINETE separate? Motivul pentru care britanicii au la chiuvetă robinete separate pentru apa caldă și apa rece

Lumea este plină de tradiții care par ciudate pentru alte culturi. De exemplu – faptul că există două robinete în chiuvetele din Regatul Unit.

Motivul 1: istoria

Cele mai multe case britanice au fost construite în secolul 19 sau la începutul secolului 20, înainte să apară separatoarele de apă și valvele moderne. Unele locuințe sunt mult mai vechi – o consecință a faptului că trăiesc într-o zonă a lumii unde nu se produc prea multe cutremure.

Atunci când a apărut țevăria internă, a existat un sistem simplu ce trimitea apa rece din rețea în bucătărie. Apa caldă a fost adăugată mai târziu, separat, iar astfel a apărut un sistem dual.


Motivul 2: respectul pentru lege

În Marea Britanie există o lege care interzice amestecarea apei calde cu cea rece într-un boiler. În această țară nu există încălzire central și există o coloană cu gaz în fiecare casă (aceasta este încălzirea central pentru ei).

Înainte, un cilindru special era o parte obligatorie a boilerelor. Apa putea să se învechească, iar cilindrul să ruginească, făcând apa nepotrivită pentru consum. Se pare că acest lucru nu-i împiedica pe oameni să amestece apa, așa că a fost necesar să fie introdusă o lege care să interzică amestecarea apei reci, potrivită pentru băut, cu apa caldă din cilindru.

Motivul 3: abordare economică


Atunci când folosești două robinete separate, toată apa este amestecată în chiuvetă în cantitatea potrivită, așa că nu folosești prea multă apă. Atunci când ai avea un robinet mixt, îl deschizi, selectezi temperatura potrivită și apoi începi să te speli pe mâini consumând mult mai multă apă.

Iată și alte câteva tradiții incredibile din Regatul Unit al Marii Britanii:

1. Cântărirea primarului

Primarul din High Wycombe este cântărit în fiecare mai, împreună cu consilierii săi. Se crede că dacă s-au îngrășat, au făcut-o pe cheltuiala celor pe care îi conduc.

2. Rostogolirea unei bucate de brânză

Acest concurs este faimos. Participanții se întrec pe Dealul Cooper după o roate de brânză Double Gloucester, iar cine câștigă o păstrează. Se crede că acest obicei își are originile în tradițiile păgâne care celebrau renașterea de după iarnă. Obiceiul a fost interzis din motive de sănătate în 2010, dar asta nu-i împiedică pe cei care vor senzații tari să îl practice.

3. Campionatul de alergare a găinilor

Cursele de găini erau de obicei o competiție între satele rivale – orice luptă între găini este strict interzisă. În plus, luptele au mereu loc în tăcere completă, ca să nu fie găinile deranjate.

4. Festivalul ursului din paie de la Whittlesea

Nu este un urs adevărat, bineînțeles, ci doar un costum făcut din cele mai bune paie din zonă. Cineva costumat în urs mărșăluiește oprin oraș, printre public și cântăreți, iar costumul de urs este ars la finalul festivalului.

5. Cursa butoiului de smoală

Aceasta are legătură cu praful de pușcă folosit de armada spaniolă în 1605. Butoiaiele sunt unse cu smoală și apoi umplute cu paie sau hârtie pentru a le face să pară mai ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.