Super Mom înlocuiește fitness-ul cu lopata

V-ați pus întrebarea de ce, atunci când nămeții vă înconjoară, soțul vostru nu este primul afară cu lopata? Am primit de dimineață un telefon de la una dintre prietenele mele revoltate:

       „Auzi dragă, soțul meu a plecat la serviciu de dimineață, iar eu nu pot scoate mașina din parcare. Dacă știam că nu o sa mă mărit cu un bărbat, aș fi preferat să rămân singură, măcar așa avea jumătate din rufe de spălat și mai puțină mâncare de făcut!”  a reclamat tranșant prietena mea.

În opinia prietenelor mele, bărbații au puține momente în care își pot dovedi rolul în bunul mers al casei: când se strică ceva, se arde un bec, ai de cărat un obiect greu, ai o pană sau vine zăpada.

Ei bine, astăzi era unul dintre acele momente în care noi toate ne-am fi dorit ca soțul nostru să se trezească cu 30 de minute mai devreme, să dea zăpada și să dezghețe mașina pentru ca noi să plecăm liniștite la serviciu. În traducere, acest gest ar fi însemnat că noi ne simțim protejate și iubite, lucru care ar fi pus cu ușurință un zâmbet gingaș pe fața oricărei femei. Ce generează lipsa acestei dovezi de iubire? Reacții precum a prietenei mele: daca soțul meu crede că este bun doar la făcut copii, ce mă împiedică să găsesc unul care dă și cu lopata?

Pentru a nu aștepta momentul în care soțul meu urma să îmi scoată prototipul masculin din cap, avem deja formată o poveste în minte în cazul în care aş fi fost pusă în situaţia prietenei mele:  „voi fi o super woman și voi înlocui fitness-ul cu lopata. O să mă echipez cu cizme de iarnă și pantaloni groși, o să-mi pun mănușile groase și o să pornesc pornit la treabă. În 20 de minute ar fi urmat și o sesiune de fitness. Iar când ajungeam în casă descopeream cea mai mare surpriză a zilei: soțul meu pregătise cafeaua și micul dejun.” Ce bine că nu a trebuit să ies azi din casă! Visul meu s-ar fi năruit…  

Câteodată ne raportăm la unele așteptări care nu își mai au corespondentul în prezent. Atât timp cât apreciem bărbați care merg la cosmetică, nu ar trebui să îi lăsăm să ne dezamăgească atunci când nu dau zăpada. Îi putem aprecia pentru că ne fac cafeaua sau pentru că pun rufele la spălat, iar noi  vom învăța că diferența între a merge la sală și a ridica greutăți de plăcere și a aduce două bidoane de apă în casă este doar una de percepție.

Îndemul meu pe ziua de azi este : Be cool, be positive, be a Super Mom! 

Disclaimer: Imaginile nu reprezintă realitatea, ele sunt cu titlu de ilustratie :))) Multumesc, Lemonade Photo că le-ai pus intr-o lumină mai drăguță

PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.