Superturte din iaurt înghețat

Să dai copiilor să mănânce e una dintre provocările vieții de părinte. Nu e greu să îl hrănești pe cel mic, ci să îi asiguri tot ce are nevoie pentru a crește armonios și sănătos.

De aceea, după ce ai lecțiile făcute, apelez la inspirație ca să conving copiii să mănânce.  Cum reușesc să o fac pe Alesia să mănânce fructele pe care nu le acceptă foarte ușor. Sau chiar chia? Prin reinventarea unui produs de bază. Așa că o să numim produsul minune superturtă din iaurt înghețat. Desert pentru vacanță și celelalte zile din an.

O să aveți nevoie de:  iaurt grecesc (de data asta mergeți pe mâna celui nedegresat), miere, iar ca toping chia, fructe, poate chiar mici bucăți de ciocolată. Lăsați imaginația să zboare.

Primul pas este amestecarea iaurtului cu mierea.  Acum puneți amestecul pe o hârtie de copt, eventual vegetală și aplicați iaurtul, în forma unei turte. Sau cum vă vine vouă la îndemână. Sau în funcție de inspirație. Dacă aveți și o formă, cu atât mai bine. Nu uitați ca stratul să fie generos în grosime.

Aici e momentul în care puteți adăuga chia sau chinoa, poate chiar nuci sau migdale, și după ce amestecați, poate fructe de pădure. Să nu vă fie teamă să puneți și fructe de sezon. Poate un măr feliat.

Dacă vă simțiți mărinimoși aruncați și câțiva fulgi de ciocolată pentru a îi premia pe cei mici. În loc de o cremă de ciocolată, care vă e probabil mai la-îndemână, riscați puțin cu un unt de arahide în care aveți încredere și puneți peste o altă viitoare turtă de iaurt înghețat. Aici puneți deasupra cu încredere banane. Combinația este aproape clasică.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Și cacao este un înlocuitor foarte bun pentru crema de ciocolată pe care probabil ați fi tentați să o folosiți. Plus că o să schimbe culoarea acestei noi turte în combinație cu iaurtul , iar copiii vor fi înnebuniți după rezultat.

Puneți la congelator și verificați la fiecare jumătate de oră. Până când turtele vor arăta ca scoase din cuptor….numai că vor fi înghețate. Consumați, cum altfel, decât cu încredere.


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.