Tartă fără făină și fără zahăr cu brânză dulce și stafide

Aceasta este rețeta care face înconjurul internetului. Pare o tartă normală, însă vă asigur că e mult mai sănătoasă și mai delicioasă. Potrivită și pentru cei mici, dar și pentru cei mari, acest desert va cuceri inimile celor din familie, dar și a musafirilor.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 600 g brânză de vaci,
– 8 linguri lapte,
– 8 linguri stafide,
– 2 ouă,
– 8 lingurițe griș,
– 8 lingurițe de unt,
– putină sare,
– 2 linguri de smântână,
– sirop de stevie su artar, după gust.

Mod de preparare:

Începem prepararea tartei prin a tăia mărunt stafidele. Le amestecăm apoi cu apă și la punem la fiert la foc mic. Când au început să fiarbă, le luăm de pe foc și scurgem apa. În timp ce lăsăm stafidele la răcit, batem ouăle cu jutorul unui mixer. Adăugăm peste ele siropul de ștevie sau de arțar, laptele, grișul și se amestecă foarte bine. Adăugăm și brânza, smântâna peste stafidele pregătite anterior și se amestecă bine.

Se topește untul în baie de aburi. Tava pentru copt se tapetează cu jumătate din cantitatea untului. Adăugăm compoziția de brânză și stafide, iar pe deasupra adăugăm uniform unul topit. Se coace la temperatura de 180 de grade pentru 30 de minute. Se poate face și fără îndulcitor, stafidele fiind deja dulci.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

FOLLOW ME

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.