Te scapă de STRES, îmbunătățește circulația, previne DETERIORAREA celulelor, reduce TENSIUNEA și îmbunătățește VEDEREA

Cunoscută încă din antichitatea ca fiind cel mai bun aliat, sfecla roșie este considerată unul dintre cele mai benefice legume pentru organism. Sfecla este o excelentă sursă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

Sfecla roșie este un complex de vitamine cum rar găsești. Este cunoscută și pentru vindecarea tumorilor, afecțiunilor ficatului, afecțiunilor cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant.

Mulți oameni îl evită din cauza gustului. Iată însă câteva lucruri care te vor convinge poate să-l încerci:

1. Pigmentul din sucul de sfeclă are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
2. Sucul de sfeclă roșie e recomandat în cazul tulburărilor digestive, deoarece curăță intestinele și ajută la funcționarea corectă a acestora.
3. Sucul de sfeclă roșie este sănătos pentru ochi, deoarece conține luteină și zeaxantină.
4. Sucul de sfeclă roșie e o sursă de energie și vitalitate.
5. Tensiunea arterială poate fi redusă dacă bei un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi.
6. Sucul de sfeclă roșie e o sursă de fier, îmbunătățind ciculația. Conșine și antioxidanți care mențin hemoglobina la niveluri normale.
7. Întărește imunitatea, ajutând organismul în lupta contra infecțiilor.
8. Conține magneziu, care ajută la atenuarea stresului.
9. Fiind bogat în vitamine, sucul de sfeclă roșie combate anemia, îmbunătățește metabolismul și detoxifiază ficatul.
10. Conține numeroase substanțe nutritive – vitamina A, B1, B2, B6, C, calciu, sulf, cupru, fier, potasiu, iod, antioxidanți și acid folic.

Pentru a beneficia de toate efectele sănătoase ale sfeclei roșii, aceasta ar trebui consumată întreagă. Sucul de sfeclă este însă mai eficient pentru a îmbunătăți presiunea și circulația sângelui. Consumă un pahar în fiecare dimineață!

Dacă te decizi să urmezi o cură de suc de sfeclă, trebuie să știi că, pentru început se recomandă să consumi sucul de la 250 de grame de sfeclă și să crești treptat cantitatea. Dacă apar senzații de greață sau amețeală trebuie să reduci cantitatea, astfel încât să fie acceptată de către organism.

FOLLOW ME

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.