Terapia cu îmbrățișări – 9 beneficii pentru tine și COPILUL tău

Se spune că ai nevoie de 5 îmbrățișări pe zi ca să fii fericit. Și mi s-a întâmplat de multe ori ca atunci când mă simt tristă, supărată, când am o zi mai proastă, să îl îmbrățișez pe Alex și să simt că totul o să fie mai bine.

De ce avem nevoie de îmbrățișări

Există multe studii care atestă că îmbrățișările cresc nivelul de dopamină, serotonină și oxitocină din creier, reduc stresul și anxietatea, având aceleași efecte benefice și asupra copilului tău. Pielea și contactul fizic sunt cele două elemente care fac diferența dintre noi și restul mamiferelor, totodată fac posibil acest proces având ca unealtă îmbrățișarea.

Nu am fost niciodată de acord cu abordările de genul „copiii trebuie să îi pupi doar în somn” – cu atât mai mult cu cât eu știu că somnul e somn. Când dormim, dormim, când ne iubim, ne iubim.

Sunt printre mamele acelea mega pupăcioase și își pupă copiii de un milion de ori pe zi. Mai puțin pe Alex, care nu mă mai lasă să îl pup atât de mult pe cât mi-aș dori, dar pe Nicho și Alesia, cum îi prind, cum îi pup și îi îmbrățișez. Mi se pare că este o apropiere incredibilă și este modul meu de a-mi manifesta dragostea către ei. Alesia e și mai pisicoasă, îi place să fie răsfățată și, pentru că presimt că în curând îi va călca și ea pe urme lui Alex și vor veni curând zilele în care nu mă va mai lăsa să fac asta, profit acum cât de mult pot de timpul pe care îl avem.

În cazul copiilor, îmbrățișările îi ajută și pe termen lung în dezvoltarea creierului, iar pe termen scurt, de moment, în stabilizarea emoțiilor.

De ce e bine să ne arătăm afecțiunea față de copii prin îmbrățișări

1. Îmbrățișările îi ajută în conturarea unei imagini sănătoase de respect de sine

Este important să-l facem pe copilul nostru să se simtă iubit. Acest sentiment îi va spori încrederea de sine, știind că este iubit necondiționat. Casa va deveni pentru el un refugiu și o pauză de la lumea reală, mai ales după ce va crește și se va maturiza.

2. Îmbrățișările îi fac să se simtă în siguranță

Îi ajută să își construiască încrederea în oameni și abilitatea de a comunica sincer și deschis.

3. Îi ajută să înțeleagă mai ușor corectarea comportamentului

În momentele de obrăznicie, tendința este să aplicăm mici pedepse, însă tot îmbrățișările sunt mai favorabile pentru astfel de situații. Cel puțin îl va calma, iar după poți încerca să vorbești cu el despre comportamentul lui.

4. Îi ajută să-și înțeleagă sentimentele

Copiii mici sunt adesea înspăimântați de lucrurile noi și diferite, chiar dacă acestea nu reprezintă un pericol. O îmbrățișare le poate ajusta nevoia de confort, înțelegând astfel că sentimentele lor contează.

 

 

Îmbrățișările transmit copiilor mai mult decât o fac cuvintele, astfel că o simplă strângere în brațe îl poate calma mai mult decât orice ai spune.

Cu toate astea, trebuie să fim atenți când vine vorba de alte persoane. Unii copii pot deveni rușinoși față de alte persoane sau membri ai familiei. Important este să nu-i presați, lăsați să vină de la sine această nevoie, mai ales când afecțiunea trebuie redirecționată către alții.

Care sunt superputerile unei îmbrățișări:

 1. Reduce stresul.
 2. Îmbunătățește sistemul imunitar.
 3. Ne învață cum să oferim și să primim
 4. Ne ajută să știm cum ne simțim în interior.
 5. Relaxează mușchii.

 

 

În poze purtăm hainele din noua colecție PEPCO pe care o găsiți disponibilă în magazine în perioada 25 februarie – 3 martie. Sunt confecționate din 100% bumbac organic tocmai ca să fie confortabile, moi și delicate cu pielea noastră și a copiilor. Mai mult de atât, întreaga colecție invită la îmbrățișări prelungite. Mi-au plăcut la nebunie imprimeurile care mă duc deja cu gândul la primăvară.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

 1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
 2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
 3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
 4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Terapia cu îmbrățișări – 9 beneficii pentru tine și COPILUL tău

 1. Asaftei Simona says:

  Sunt total de acord cu tine ! Și mie îmi place să le pupăcesc ,o am pe fetița mai mică toată ziua ma pupăcește ,când ea ,când eu pe ea ,dar cealaltă mai mare nu prea mai vrea ,a mai crescut și nu-i mai place să fie pupata.Așa cred că sunt mai toți copii,cât sunt mici stau ,le place ,dar dacă cresc ,nu mai vreau .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.