TEST: Alege o ușă și află ce se asunde în subconștientul tău


Te-ai gândit vreodată de ce anumite culori sunt asociate cu sentimente și emoții specifice? „Roșu de mânie”, „verde de invidie”, „negru de mânie” sunt doar câteva exemple de asocieri ale culorilor cu sentimentele. Oamenii de știință au tot căutat o relație între percepția unei persoane despre culori și starea sa mentală.

Iată câteva teorii care te vor ajuta să faci o călătorie în acest teritoriu vast:

La mijlocul secolului al XX-lea, oamenii de știință au descoperit o legătură între emoțiile umane și culori. Experimentul a arătat că această abordare este relevantă pentru sentimentele asociate amintirilor. Potrivit cercetătorilor, chiar dacă o persoană nu și-a limpezit încă gândurile, suconștientul știe să determine dacă o amintire e pozitivă sau negativă. Gândeșt-te la un eveniment din viața ta și alege o ușă a cărei culoare o asociezi cu această amintire pentru a putea verifica această teorie:

usa-600x315-9356650


ușa roșie

Dacă ai ales ușa roșie, atunci, potrivit cercetătorilor, ai o amintire foarte puternică și pozitivă. E un moment de bucurie, de iubire, experimentare – acestea sunt gânduri ce te pot împinge să alegi culoarea roșu.

ușa galbenă

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Galbenul, ceva mai redus în putere decât roșu, te trimite tot la o amintire sau o dispoziție pozitivă. Te gândești la ceva bun ce ți s-a întâmplat, care ți-a adus zâmbetul pe buze. Astfel de amintiri „solare” sunt asociate cu galben.

ușa verde

Dacă ai ales ușa verde, evenimentul la care te-ai gândit are o urmă de tristețe în el: eșecuri minore care au provoct un disconfort spiritual, însă e văzută totuși ca fiind mai mult o experiență plăcută.

ușa albastră

Dacă ai ales ușa albastră, înseamnă că în subconștientul tău ești apăsat de ceva. În viața ta a avut loc un eveniment care a lăsat niște urme adânci și care te neliniștește. Încearcă să uiți de aceste probleme cât mai repede.


0 comentarii pe “TEST: Alege o ușă și află ce se asunde în subconștientul tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.