TEST: Alege o ușă și află ce se asunde în subconștientul tău

Te-ai gândit vreodată de ce anumite culori sunt asociate cu sentimente și emoții specifice? „Roșu de mânie”, „verde de invidie”, „negru de mânie” sunt doar câteva exemple de asocieri ale culorilor cu sentimentele. Oamenii de știință au tot căutat o relație între percepția unei persoane despre culori și starea sa mentală.

Iată câteva teorii care te vor ajuta să faci o călătorie în acest teritoriu vast:

La mijlocul secolului al XX-lea, oamenii de știință au descoperit o legătură între emoțiile umane și culori. Experimentul a arătat că această abordare este relevantă pentru sentimentele asociate amintirilor. Potrivit cercetătorilor, chiar dacă o persoană nu și-a limpezit încă gândurile, suconștientul știe să determine dacă o amintire e pozitivă sau negativă. Gândeșt-te la un eveniment din viața ta și alege o ușă a cărei culoare o asociezi cu această amintire pentru a putea verifica această teorie:

usa-600x315-9356650

ușa roșie

Dacă ai ales ușa roșie, atunci, potrivit cercetătorilor, ai o amintire foarte puternică și pozitivă. E un moment de bucurie, de iubire, experimentare – acestea sunt gânduri ce te pot împinge să alegi culoarea roșu.

ușa galbenă

FOLLOW ME

Galbenul, ceva mai redus în putere decât roșu, te trimite tot la o amintire sau o dispoziție pozitivă. Te gândești la ceva bun ce ți s-a întâmplat, care ți-a adus zâmbetul pe buze. Astfel de amintiri „solare” sunt asociate cu galben.

ușa verde

Dacă ai ales ușa verde, evenimentul la care te-ai gândit are o urmă de tristețe în el: eșecuri minore care au provoct un disconfort spiritual, însă e văzută totuși ca fiind mai mult o experiență plăcută.

ușa albastră

Dacă ai ales ușa albastră, înseamnă că în subconștientul tău ești apăsat de ceva. În viața ta a avut loc un eveniment care a lăsat niște urme adânci și care te neliniștește. Încearcă să uiți de aceste probleme cât mai repede.

0 comentarii pe “TEST: Alege o ușă și află ce se asunde în subconștientul tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.