TEST: Alege o ușă și află ce se asunde în subconștientul tău

Te-ai gândit vreodată de ce anumite culori sunt asociate cu sentimente și emoții specifice? „Roșu de mânie”, „verde de invidie”, „negru de mânie” sunt doar câteva exemple de asocieri ale culorilor cu sentimentele. Oamenii de știință au tot căutat o relație între percepția unei persoane despre culori și starea sa mentală.

Iată câteva teorii care te vor ajuta să faci o călătorie în acest teritoriu vast:

La mijlocul secolului al XX-lea, oamenii de știință au descoperit o legătură între emoțiile umane și culori. Experimentul a arătat că această abordare este relevantă pentru sentimentele asociate amintirilor. Potrivit cercetătorilor, chiar dacă o persoană nu și-a limpezit încă gândurile, suconștientul știe să determine dacă o amintire e pozitivă sau negativă. Gândeșt-te la un eveniment din viața ta și alege o ușă a cărei culoare o asociezi cu această amintire pentru a putea verifica această teorie:

usa-600x315-9356650

ușa roșie

Dacă ai ales ușa roșie, atunci, potrivit cercetătorilor, ai o amintire foarte puternică și pozitivă. E un moment de bucurie, de iubire, experimentare – acestea sunt gânduri ce te pot împinge să alegi culoarea roșu.

ușa galbenă

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Galbenul, ceva mai redus în putere decât roșu, te trimite tot la o amintire sau o dispoziție pozitivă. Te gândești la ceva bun ce ți s-a întâmplat, care ți-a adus zâmbetul pe buze. Astfel de amintiri „solare” sunt asociate cu galben.

ușa verde

Dacă ai ales ușa verde, evenimentul la care te-ai gândit are o urmă de tristețe în el: eșecuri minore care au provoct un disconfort spiritual, însă e văzută totuși ca fiind mai mult o experiență plăcută.

ușa albastră

Dacă ai ales ușa albastră, înseamnă că în subconștientul tău ești apăsat de ceva. În viața ta a avut loc un eveniment care a lăsat niște urme adânci și care te neliniștește. Încearcă să uiți de aceste probleme cât mai repede.

0 comentarii pe “TEST: Alege o ușă și află ce se asunde în subconștientul tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.