Ţi-ai stabilit un obiectiv? Iată care este rolul autocontrolului în atingerea scopului

Cei mai importanţi paşi în atingerea unui ţel sunt, fără îndoială, menţinerea motivaţiei, energiei şi voinţei. Dacă sunteţi obişnuite să propuneţi schimbări şi scopuri, pe care, treptat, le abandonaţi, înseamnă că ceva lipseşte din ecuaţie.

Ne spunem că vom face totul diferit, mult mai bine, însă ne îndepărtăm de ceea ce ne-am propus. S-a dovedit ştiinţific faptul că rutină este un factor important, care trebuie să fie eliminat din viaţa noastră, astfel încât să ne menţinem autocontrolul.

De-a lungul anilor, ne folosim de autocontrol pentru a ne gestiona majoritatea sarcinilor, el fiind responsabil de gestionarea impulsurilor. Exercităm autocontrol nu doar când ne stabilim un obiectiv, ci şi atunci când ducem o sarcină la bun sfârşit, indiferent de oboseală sau epuizarea pe care o resimţim.

tumblr_nz5t5kcnnl1qlctl1o2_1280-3523572

Reglează-ţi puterea de autocontrol; nimic mai simplu, autocontrolul atinge cote maxime la primele ore ale dimineţii, după o noapte de somn odihnitor. Aşadar, dacă vă confruntaţi cu o situaţie mai complexă, faceţi asta dimineaţă.

Entuziasmul crescut ne lăsa fără vlagă, la fel şi stresul. Gândeşte-te la o activitate care să îţi umple bateriile, precum cititul, ascultatul muzicii, pictatul, etc. Fă pauze scurte în timpul zilei, te vor ajuta să îţi regenerezi puterea de autocontrol. Nu îţi propune prea multe obiective, nu vei putea da randament; alege să îţi organizezi cumva priorităţile, pentru a nu te simţi copleşit de tot ceea ce vrei să faci.

Concentrează-te pe “poza de final”. Cu alte cuvinte, o previzualizare a țelului tău, odată atins, te va ajuta să te motivezi şi să ai mai multă voinţă şi pentru alte lucruri, pe viitor. Ştiai că şi emoţiile ne sunt temperate, tot prin intermediul autocontrolului? Ne ajută să ne menţinem calmul atunci când apar situaţii tensionate, astfel fiind capabili să soluţionăm o situaţie.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Mai mult decât atât, autocontrolul ne ţine departe de fanteziile care ne ocupă mintea, ţinându-ne focusați pe sarcinile pe care le avem de îndeplinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.