TOP 10 cele mai PERICULOASE drumuri din lume

Nu e nimic mai relaxant decât o plimbare cu mașina prin țară. Aceste drumuri sunt plăcute datorită absenței mașinilor rapide, dar sunt și periculoase. Unele sunt construite manual, altele sunt complet ascunse de apă și stânci.

Pune-ți centura de siguranță și priveșt aceste drumuri nebunești:

 

  1. Zoji La, India

Acest drum lung de 9 km face legătura între Ladakh și Kashmir. E extrem de îngust și trebuie să treacă pe el și mașini și animale.

 

2. Transfăgărășan, România

 

Acest drum e localizat în Munții Carpați și străpunge masivul Făgăral. Ajunge până la 2034 de metri, fiind cel mai înalt drum din România. E cunoscut pentru peisajele superbe, dar și pentru că e periculor.

3. Autostrada Dalton, Alaska

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

 

E considerată cea mai izolată autostradă din lume. Are 666 km lungime și leagă doar 3 sate mici.

 

4. Khardung La, India

 

Acest drum ajunge la altitudini de 5602 metri, fiind mai înalt decât Muntele Elbrus. E recunoscut de Cartea Recordurilor și de National Geographic ca cel mai înalt din lume.

 

5. Drumul Yungas, Bolivia

 

Este unul dintre cele mai periculoase din lume. Aici mor annual 200-300 de persoane.

 

6. Drumul de la Oceanul Atlantic, Norvegia

 

Acest drum leagă sate mici, de coastă și e făcut pentru turiști, fiindcă priveliștea îți taie respirația.

 

7. Tunelul Guoliang, China

 

A fost construit de localnici, pentru a lega satul de lumea exterioară.

 

8. Le Passage du Gois, Franța

 

În mod ciudatl acest drum e deschis doar câteva ore pe zi, pentru că e ascuns sub apă în rest. Înante să te aventurezi pe autostrada de 4.5 km, citește orarul fluxului, dacă nu vrei să te scufunzi.

 

9. Drumul din Muntele Tianmen, China

 

Acest drum are 10 km și 99 de curbe abrupte, iar diferența dintre începutul și sfârșitul său este de cam 1000m. Șoferii chiar au nevoie de nervi de oțel.

 

10. Hana, Hawaii

 

Drumul de 112 km leagă Kahului de Hana, pe insula Maui. Drumul îngust și sinuos cuprinde 59 de poduri, dintre care 46 au o singură bandă și e închis adesea din cauza alunecărilor de teren.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.