Top 5 cele mai spectaculoase destinații de vacanță din România

Cele 8 zile de excursie cu rulota m-au convins că România este o țară pe care merită să o străbați de la un capăt la altul ca să îi admiri frumusețea. În puține locuri din lume am descoperit peisajele superbe cum avem în Transilvania, mâncare la fel de bună precum cea tradițională și localnici la fel de ospitalieri. 

La câte sunt de văzut și de făcut în România nu este de mirare că intervine dilema „unde să mergem ca să ne relaxăm, dar să ne și distrăm?”. Am pregătit un top al celor mai frumoase orașe pe care trebuie neapărat să le vizitați cel puțin o dată în viață.

Castelul Corvinilor

Transilvania este un colț de rai, învăluit în multe zile din an într-o ceață groasă, care îi oferă un aer misterios. Regiunea găzduiește unele dintre cele mai frumoase castele din lume, iar printre preferatele mele se numără Castelul Corvinilor, care domnește mândru și impunător peste Hunedoara de peste 600 de ani. Fortificația de pe stâncă este înconjurată de pădure, iar liniștea care se lasă la apusul soarelui în această parte a lumii este copleșitoare. De îndată ce am pășit pe podul de lemn suspendat, am simțit cum lumea modernă devine o amintire îndepărtată. M-a impresionat aspectul impunător dat de arhitectura gotică-renascentistă, răceala zidurilor de piatră și eleganța scărilor abrupte din lemn. 

 

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA”

Dacă vrei să simți cum se trăia odinioară, trebuie să vizitezi Muzeul Astra din Sibiu. Acest „sat” este compus din căsuțe tradiționale, mori de apă și biserici din lemn relocate din diferite regiuni ale țării. Plimbându-mă printre căsuțele armonioase din lut cu prispă și flori la ferestre mi s-a părut ireal faptul că la doar câțiva kilometri există o viață modernă și un oraș agitat. Fiecare casă are o energie aparte și spune o poveste despre oamenii care le-au clădit cu propriile mâini.

Muzeul în aer liber oferă o mulțime de activități, de la filme documentare până la spectacole folclorice, expoziții și târguri de arta tradițională. În funcție de perioada anului în care vizitezi muzeul, poți să participi la momentele de sărbătoare, la țesutul hainelor sau la sculptarea mobilierului. Muzeul este într-o continuă transformare, așa că merită vizitat de mai multe ori.

 

Transalpina

Transalpina este drumul care mi se pare că unește muntele de cer. Emoțiile care te cuprind când traversezi munții masivi și pădurile dense la 2000 m altitudine sunt copleșitoare. Chiar și eu, aș fi putut să petrec ore întregi admirând peisajele, fără să mă plictisesc. 

 

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă o altă atracție naturală pe care nu trebuie să o ratezi când ai drum prin Banat. Felul în care Dunărea își face loc printre stâncile verticale impunătoare oferă un peisaj de o frumusețe impresionantă.Dacă vei vizita zona în perioada primăverii, vei putea vedea vârtejurile care au dat numele zonei și fundații ale vechiului oraș, demolate la momentul construirii barajului Porțile de Fier. De asemenea, dacă poți participa la drumeții, înot sau mers cu barca.

 

Sinaia

Sinaia este un loc de suflet pentru mine. De câțiva ani, părinții mei s-au mutat în acest oraș străjuit de munți, așa că a devenit locul în care ne petrecem sărbătorile, dar și o parte din vacanța de vară.

Dacă mergi la Sinaia cu trenul nu trebuie să ratezi muzeul trenulețelor din Gară, mai ales dacă ai un băiețel curios precum Nicholas. În vecinătatea Castelului Peleș se află  Hotelul Boutique Belvedere cu un SPA în care mă pot răsfăța alături de Alesia și prăjituri care îmi amintesc de copilărie. Orașul regal care îmbină confortul urban cu sălbăticia munților are multe locuri de vizitat. 

Îți mulțumesc pentru că ai citit recomandările mele de vacanță. Sper că te-am convins că România este o destinație care merită vizitată. Sunt curioasă care sunt destinațiile tale preferate pentru vacanțele și dacă ai călătorit vreodată cu rulota. Aștept părerile și recomandările tale în secțiune de comentarii și pe paginile mele de Facebook și Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.