Top 6 MITURI despre ACNEE

Există o mulțime de idei preconcepute privitoare la acnee și modul în care apare ea. Multe dintre lucrurile pe care la considerăm ca fiind cauz ce duc la apariției acneei, sunt de cele mai multe ori simple mituri.

Iată aici 6  mituri și adevărul despre ceea ce cauzează acneea și ce nu:

Mit: Acneea este cauzată de necurățarea pielii
Realitate: Acneea nu este cauzată de lipsa igienei. În schimb, este cauzată de tulburare unității pilosebaceu, ceea ce noi numim în mod obișnuit foliculului de par sau din cauza porilor. Excesul de ulei, celulele moarte ale pielii și bacteriile sunt prinse în interiorul foliculului. În cazul în care se rupe foliculului, se produce inflamația și se creează un coș. Acneea nu apare din cauza lipsei de curățare a pielii, iar curățare frecventă nu o poate vindeca. De fapt, spălarea feței prea des poate irita pielea și agrava acneea.

Mit: Ciocolata, pizza și cartofii prăjiți provoacă acnee
Realitate: Ciocolata, cartofii prăjiți și alte mâncăruri nesănătoase nu sunt principalele cauze ce duc la apariția acneei. Bacteriile au un impact mai mare asupra erupțiilor decât alimentația. Bacteriile responsabile de acneea inflamată sunt bacterii ale pielii (propionibacterium acneea). 

Mit: Punctele negre sunt cauzate de murdăria prinsă între pori
Realitate: Partea de sus a punctelor negre nu este murdărie. Un punct negru, sau deschis la culoare este o acumulare de celule moarte și sebum, care au format un dop în interiorul porilor. Sebumul se schimbă în maro închis sau negru atunci când este expus la aer. Așa că punctele negre nu pot fi spălate, în schimb, produsele care conțin acid salicilic sau medicamentele prescrise pot ajuta la eliminarea acestora. Acestea se extrag doar în condiții de siguranță.

Mit: Masturbarea sau sexul provoacă acnee
Realitate: Acest mit este cel mai probabil creat de părinții care vor să își descurajeze copiii să întrețină relații sexuale. Masturbarea și sexul nu provoacă acnee. Activitatea sexuală și dezvoltarea acneei sunt complet fără legătură. De-a lungul aceleași linii, sex nu vindecă acneea.

Mit: Atingerea feței cauzează acnee
Realitate: Sigur, degetele tale s-ar putea să nu fie cele mai curate suprafețe din lume. Dar asta nu înseamnă că atingerea feței cu ele cauzează acnee. Chiar dacă nu ți-ai mai atinge fața niciodată, coșurile tot ar apărea. Hormonii, celulele moarte și bacteriile duc la apariția coșurilor, nu atingerea feței.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Mit: Poți să iei acnee de la altcineva
Realitate: Acneea nu este contagioasă. NU se ia prin atingere de mână sau sărut. Acneea este cauzată de trei factori majori: o retenție a celulelor pielii în interiorul porilor, ulei în exces și o supra-abundență de bacterii, Atunci când toți acești factori sunt prezenți, acneea se poate dezvolta. Nicunul dintre acești factori nu pot fi luați de la altă persoană, așa că nu îți face griji, nu poți lua acnee de la prietena ta cea mai buna și nici tu nu poți da altcuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.