Top 6 MITURI despre ACNEE

Există o mulțime de idei preconcepute privitoare la acnee și modul în care apare ea. Multe dintre lucrurile pe care la considerăm ca fiind cauz ce duc la apariției acneei, sunt de cele mai multe ori simple mituri.

Iată aici 6  mituri și adevărul despre ceea ce cauzează acneea și ce nu:

Mit: Acneea este cauzată de necurățarea pielii
Realitate: Acneea nu este cauzată de lipsa igienei. În schimb, este cauzată de tulburare unității pilosebaceu, ceea ce noi numim în mod obișnuit foliculului de par sau din cauza porilor. Excesul de ulei, celulele moarte ale pielii și bacteriile sunt prinse în interiorul foliculului. În cazul în care se rupe foliculului, se produce inflamația și se creează un coș. Acneea nu apare din cauza lipsei de curățare a pielii, iar curățare frecventă nu o poate vindeca. De fapt, spălarea feței prea des poate irita pielea și agrava acneea.

Mit: Ciocolata, pizza și cartofii prăjiți provoacă acnee
Realitate: Ciocolata, cartofii prăjiți și alte mâncăruri nesănătoase nu sunt principalele cauze ce duc la apariția acneei. Bacteriile au un impact mai mare asupra erupțiilor decât alimentația. Bacteriile responsabile de acneea inflamată sunt bacterii ale pielii (propionibacterium acneea). 

Mit: Punctele negre sunt cauzate de murdăria prinsă între pori
Realitate: Partea de sus a punctelor negre nu este murdărie. Un punct negru, sau deschis la culoare este o acumulare de celule moarte și sebum, care au format un dop în interiorul porilor. Sebumul se schimbă în maro închis sau negru atunci când este expus la aer. Așa că punctele negre nu pot fi spălate, în schimb, produsele care conțin acid salicilic sau medicamentele prescrise pot ajuta la eliminarea acestora. Acestea se extrag doar în condiții de siguranță.

Mit: Masturbarea sau sexul provoacă acnee
Realitate: Acest mit este cel mai probabil creat de părinții care vor să își descurajeze copiii să întrețină relații sexuale. Masturbarea și sexul nu provoacă acnee. Activitatea sexuală și dezvoltarea acneei sunt complet fără legătură. De-a lungul aceleași linii, sex nu vindecă acneea.

Mit: Atingerea feței cauzează acnee
Realitate: Sigur, degetele tale s-ar putea să nu fie cele mai curate suprafețe din lume. Dar asta nu înseamnă că atingerea feței cu ele cauzează acnee. Chiar dacă nu ți-ai mai atinge fața niciodată, coșurile tot ar apărea. Hormonii, celulele moarte și bacteriile duc la apariția coșurilor, nu atingerea feței.

FOLLOW ME

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3702060246685788

Mit: Poți să iei acnee de la altcineva
Realitate: Acneea nu este contagioasă. NU se ia prin atingere de mână sau sărut. Acneea este cauzată de trei factori majori: o retenție a celulelor pielii în interiorul porilor, ulei în exces și o supra-abundență de bacterii, Atunci când toți acești factori sunt prezenți, acneea se poate dezvolta. Nicunul dintre acești factori nu pot fi luați de la altă persoană, așa că nu îți face griji, nu poți lua acnee de la prietena ta cea mai buna și nici tu nu poți da altcuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.