#TIPS&TRICKS

TOP 8 cele mai ciudate băuturi din lume

Scris de Laura P la 01 mai 2020

TOP 8 cele mai ciudate băuturi din lume. Meștrii cu cele mai ciudate gusturi din toată lumea par a fi asiaticii. Pe continentul lor găsești mâncăruri și băuturi pe care nimeni nu ar vrea să le încerce vreodată, deși la ei sunt considerate drept cele mai delicioase preparate.

Există oameni care adoră să călătorească și să experimenteze cultura, mâncarea și băutura celorlate țări de pe glob. Însă și pentru aceștia balutul este foarte greu de digerat.

Publicitate

TOP 8 cele mai ciudate băuturi din lume


1. Balut


Ou fertilizat de gâscă sau găină cu embrion dezvoltat în interior, fiert și consumat în coajă.

2. Bilk

Este bere de lapte. Se regăsește exclusiv în Japonia. Se prepară din lapte excedentar care se fierbe, în care adăugăm drojdie de bere și hamei.

Publicitate

3. ”The Aunt Roberta cocktail”

Se prepară din gin, vodcă, brandy, absint și lichior de mure. Dacă combinația nu vi se pare ciudată, cu siguranță gustul este!

4. „Yak Butter Tea”

Se găsește în Tibet și este preparat din frunze de ceai, unt yak și sare. Nu este chiar terifiant, însă pentru unii turiști este prea mult.

5. Kumis

Este o băutură tradițională din Mongolia. Se realizează din lapte de iapă fermentat. Concentrația de alcool variază între 0,7% și 2,5%.

Publicitate

6. Vinul de șopârlă

Se spune că apăra oamenii de spiritele rele. Este realizată din orez și ginseng. Însă, în interiorul sticlei sunt adăugate șopârle.

De altfel, în Asia, în vinul de orez se adaugă și pui de șobolani pentru o zi la fermentat. Se spune că această băutură te vindecă de toate bolile. Deși arată cumplit, chinezii și coreeni îl adoră.

7. Vinul de șarpe

În Vietman sau China vinul de șarpe este o delicatesă. Dacă un turist nu s-ar încumeta să bea un pahar din licoarea în care se află îmbuteliat un șarpe, localnicii nu ar zice niciodată pas. Este important însă să se consume cantități mici, deoarece șerpi sunt printre cei mai veninoși și așa se evită riscul de otrăvire.

8. Cocktail-ul Sourtoe


Este cea mai mare atracție din orașul Dawson, Canada. Se servește whiskey h=garnisit cu un deget uman dezhidratat. Povestea este foarte lungă însă pe scurt:
A început în anul 1920, atunci când un producător renumit de rom pe nume Louie Linken și fratele său Otto au înfruntat un viscol puternic. Din cauza gerului, degetul mare de la piciorul lui Louie a degerat. Pentru a evita cangrena, Otto i-a tăiat zona degerată. Au păstrat degetul ca amintire într-un borcan cu alcool. După 15 ani, un localnic a descoperit borcanul în timp ce făcea curat pe acea barcă. Așa a devenit ingredient de bază în celebra băutură. Au fost utilizate cel puțin 8 degete toate donate de patroni. Au mai dispărut din ele sau au fost furate, ori înghițite din greșeală.

Se spune că pentru o experiență completă trebuie să dai peste cap paharul astfel încât degetul să-ți atingă buzele ca un talisman.

Publicitate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--