Topul celor mai mici 7 ȚĂRI din LUME! Habar nu aveai că EXISTĂ!

Există peste 200 de țări în lume și sigur ai auzit de fiecare dintre ele cel puțin o dată. Pe planeta noastră sunt și state și teritorii pe care probabil nu le știi însă. Ele ocupă un teritoriu mic, iar unele dintre ele sunt locuite de doar câteva familii.Iată câteva dintre cele mai mici țări, cu o populație mai mică decât un oraș de mărime medie sau decât un sat:

1. Palau

1palau-600x402-9066283

Suprafață: 459 km pătrați

Populație: 21.347 locuitori

Republica Palau e o țară insulară care are mai mult de 300 de insule de mărimi diferite. Palau este un loc uimitor – pădurile sale tropicale sunt pline de specii de plante și păsări unice, iar apele sale teritoriale sunt locuite de 130 de specii amenințate de rechini. Cel mai remarcabil loc de aici este un lac cu peste 2 milioane de meduze. Nu-ți face griji, acestea și-au pierdut în timp capacitatea de a înțepa.

2. Niue

FOLLOW ME

2-niue-600x396-3931928

Suprafață: 261.46 km pătrați

Populație: 1.190 locuitori

Niue este un mic stat insular din Oceania. În ciuda priveliștilor cu adevărat uimitoare, turismul nu e foarte popular acolo. De aceea, țara depinde foarte mult de ajutorul strain, mai ales din partea Noii Zeelande. Capital acesti stat este un sat mic, cu mai puțin de 600 de locuitori. Insula are însă un aeroport și un supermarket – singurul.

3. Saint Kitts și Nevis

Suprafața: 261 km pătrați

Populația: 52.329 locuitori

Statul e compus din două insule, Saint Kitts și Nevis. Unul dintre principalele surse de venit este programul economic de cetățenie care îi permite oricui are 250.000$ să investească în industria locală de zahăr și să devină astfel cetățean al St. Kitts. Un alt mod de a deveni cetățean e să cumperi o proprietate în valoare de 400.000$ pe oricare dintre cele două insule.

4. Principatul Hutt River

Suprafață: 75 km pătrați

Populație: 30 de locuitori

Principatul Hutt River este o micronațiune din provincial cu același nume din Australia. A fost fondată de Leonard Casley, care și-a declarant ferma un stat nou și independent. Deși țara nu esre recunoscută de niciun stat, are monedă, ștampile și pașapoarte proprii. În unele locuri din principat, turiștii pot vedea bustul Înălțimii Sale Prințul Leonard I din Hutt.

5. Nauru

Suprafață: 21 km pătrați

Populație: 9.591 locuitori

Nauru este cea mai mică republică independent și cel mai mic stat insular de pe planetă. Nauru nu are nici capitală oficială, nici sistem de transport public, iar 25 de mile din drumurile sale sunt folosite de localnici pentru vehiculele lor private. Problemele de mediu fac ca această republică să nu fie foarte populară în rândul turiștilor.

6. Principatul Seborga

Suprafață: 4.91 km pătrați

Populație: 312 locuitori

Această micronațiune de pe teritoriul Italiei este guvernată de Excelența Sa Marcello I. Principatul este de fapt un sat de la granița cu Franța. Are o armată formată din trei oameni: Ministrul Apărării și două gărzi.

7. Principatul Sealand

Suprafață: 0.004 km pătrați

Populație: 27 locuitori

Sealand este o platformă pe mare localizată la 6 mile de coasta Marii Britanii. E guvernată de un Prinț Regent autoprovlamat și oricine poate deveni aici conte, baron sau duce.

0 comentarii pe “Topul celor mai mici 7 ȚĂRI din LUME! Habar nu aveai că EXISTĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.