#TIPS&TRICKS

Tort Kinder: 6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 6 gălbenușuri, 6 linguri de nucă…

Scris de Laura P la 09 iunie 2020

Toată lumea iubește tortul Kinder. Deși rețeta pe care o propunem azi e puțin mai diferită decât rețeta clasică, unele persoane ar spune că este mult mai delicios așa.

Ingrediente pentru blat:

– 6 albusuri,
– 6 linguri zahar
– 4 linguri nuci,
– 4 linguri pesmet
– 1 lingura faina de grau,
– 1 pliculet praf de copt,
– 300 gr alune tocate,
– 400 gr crema tartinabila de ciocolata.

Publicitate

Ingrediente pentru crema:

– 800 ml lapte,
– 6 gabenusuri
– 3 plicuri budinca de vanilie,
– 300 gr zahar
– 3 linguri faina de grau,
– 400 gr margarina
– 150 gr ciocolata,
– 50 gr nuci macinate (sau alune)


Mod de preparare:

Tapetăm o tavă dreptunghiulară de dimeniuni 25 x 35 cm cu hârtie de copt. Pune alunele tocate în tavă. Bagă tava la cuptoprul preîncâlzit la 100 de grade pentru aproximativ 10 minute. Apoi, lasă alunele să se răcească.

Între timp ocupă-te de blat. Bate ouăle cu zahărul până obții o spumă fermă. Adaugă făină și amestecă cu praful de copt, nucile și pesmetul. Amestecă până la omogenizare, apoi toarnă aluatul peste alunele din tavă. Blatul se ține la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Când este gata, blatul trebuie să fie ușor rumenit.

Publicitate

Scoate blatul din tavă, îndepărtează hârtia de copt și întoarce-l cu susul în jos, astfel încât alunele să fie deasupra. Unge blatul cu crema tartinabilă de ciocolată.

Continuăm rețeta prin a bate gălbenușurile de ou cu făina de grâu. Se adaugă făina, zahărul și praful de budincă. Toarnă 200 ml de lapte deasupra și amestecă. Pune restul de lapte la fiert. Când începe să fiarbă, adauă budinca și amestecă în continuu pentru a nu face cocoloașe, bine bine până se îngroasă.

Ia vasul de pe foc si imparte budinca in doua parti egale. Intr-o parte adauga ciocolata si amesteca pana se topeste. In crema cealalalta, adauga nuci macinate. Lasa ambele creme sa se raceasca complet.

Publicitate

Se bate margarina spumă și o adaugi treptat în cele 2 creme diferite. Blatul rece se așează pe o tavă. Se aplică crema de ciocolată, apoi crema cu nuci. Decorează tortul după propriul plac. Pune tortul la frigider pentru câteva ore, apoi taie-l felii și servește-l împreună cu familia.

Poftă bună!

Publicitate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--