Tratamente cu melc coreean – sună ciudat, dar rezultatele oferă o frumusețe aparte tenului

Tratamente cu melc coreean - sună ciudat, dar rezultatele oferă o frumusețe aparte tenului

Acest tratament implică nămol de melc, sau mucină de melc. Această substanță specială conține agenți puternici de hidratare și anti-îmbătrânire, cum ar fi acidul hialuronic, enzime glicoproteice, proteoglicani și peptide antimicrobiene și de cupru.

Toate aceste ingrediente sunt cunoscute pentru că stimulează producția de colagen și îmbunătățesc textura pielii prin inversarea leziunilor cutanate. Femeile coreene îl adoră și îl folosesc sub formă de seruri, măști în folii sau creme, care conțin filtratul magic de secreție de melc care face toată treaba. Uneori, ele folosesc chiar și melci direct, lăsându-i să se târască pe toată fața lor, pentru a-și expune direct pielea la nămolul de melc.

După cum sugerează și numele, tratamentele faciale cu melci sunt o procedură prin care melci vii sunt lăsați să se prelingă pe fața ta. Acest lucru se face prin curățarea mai întâi a feței, urmată de un tonic și un masaj rapid cu produse cu mucină de melc. În cadrul tratamentelor faciale tradiționale cu melci se folosesc melci de grădină în timpul tratamentului facial și se lasă să se prelingă pe fața dumneavoastră timp de câteva minute. Dar tratamentele faciale cu melci mai comerciale rămân la produsele cu infuzie de mucină de melc și la etapele obișnuite ale tratamentului facial. Țineți cont de faptul că niciun melc nu este rănit în procesul de extragere a mucusului lor, iar tratamentul facial este, de asemenea, un proces foarte uman.

Informații fascinante despre mucina melcului

Este plină de nutrienți – Mucina de melc este plină de nutrienți esențiali care pot face minuni pentru pielea ta – acid hialuronic, glicoproteine, proteoglicani și peptide microbiene și de cupru. Acești nutrienți esențiali sunt destul de greu de găsit în natură în altă parte și ajung la sume mari de bani atunci când sunt adăugați în produsele de bază pentru îngrijirea pielii.

Este 91-98% apă – Mucina de melc, atunci când este utilizată în produsele cosmetice, este filtrată de mai multe ori pentru a-i crește puritatea. Ca atare, are un conținut foarte ridicat de apă, ceea ce, la rândul său, o face un excelent agent de hidratare pentru piele. Utilizarea regulată a acestui ingredient vă poate oferi o piele moale, suplă și strălucitoare!

FOLLOW ME

Are proprietăți anti-îmbătrânire – Mucina de melc este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii anti-îmbătrânire – stimularea producției de colagen și elastină, minimizarea daunelor provocate de radicalii liberi, repararea țesuturilor deteriorate și menținerea nivelului de hidratare. Beneficiile de combatere a îmbătrânirii ale acestui ingredient sunt cele care îl fac popular printre pasionații de frumusețe.

Tratează mai multe probleme ale pielii – Mucina de melc este cunoscută pentru tratarea unei varietăți de probleme ale pielii, cum ar fi pielea uscată, ridurile și vergeturile, acneea, rozaceea, petele de vârstă, arsurile, cicatricile, umflăturile de ras și negii.

Poate calma pielea iritată – O componentă cheie care se găsește în mucina de melc este alantoina. Acest compus este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma pielea iritată și de a stimula vindecarea pielii deteriorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.