TRUCURI pe care ar trebui să le știi ca să faci mereu poze FRUMOASE! De acum nu vei mai avea scuze!

Dacă crezi că nu eși fotogenic sau că nu poți face poze frumoase, s-ar putea să fie numai din cauză că nu știi să folosești câteva trucuri simple. Află-le și nu vei mai avea niciodată de spus: „În realitate, arăta mult mai bine!”.

1. Când faci o fotografie a unei persoane în fața unei clădiri sau a într-un cardu cu verdeață, persoana ar trebui să fie în centrul atenției. Clădirea nu ar trebui să reprezinte decât un fundal.

2. Fotografiile fără poveste sunt plictisitoare, așa că încearcă pe cât posibil să exprimi ceva. În loc să stai în fața parcului cu fața de „Ce fac eu aici?”, stai pe o bancă și prefă-te că te gândești la ceva.

3. Timiditatea este inamicul unei poze bune. Fă modelul să zâmbească, lasă-l să fie expresiv sau să se strâmbe. Fiecare fotografie trebuie să pară cât mai vie.

4. Dacă ții ceva în mâini arăți mult mai natural și contruiești o poveste, nu doar o fotografie.

5. În poziția unui model, ar trebui să existe cât mai puține linii drepte. Este minunat dacă modelul tău își încrucișază picioarele.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

6. Oamenii arată mult mai bine în fotografii când stau. În acest fel este mai ușor să te relaxezi.

7. Există mai multe reguli pe care să nu le încalci pentru a obține o fotografie decentă a unei persoane. Prinde modelul în poză în întregime, nu-i tăia capul sau alte părți ale corpului.

8. Lasă un spațiu liber în jurul persoanei fotografiate și nu o pune într-un spațiu strâns.

9. Un bliț încorporat de obicei nu ajută, de fapt chiar stă în calea unor imagini bune (amintește-ți fețele prea luminate cu ochii roșii). Nu recomandăm să folosești blitz-uri. Același lucru este valabil și pentru camerele DSLR. Fotogrfii profesioniști vor știi să le folosească cum trebuie.

10. În orice fotografie trebuie să existe un obiect principal. De exemplu, este greu să afli ce a încercat persoana cu fotografia de mai sus. „Un parc!” nu este răspunsul corect. Poți să fotografiezi o sinagogă pe o stradă cu zăpadă sau un vecin care a ieșit afară pentru a fuma. În fotografia de mai jos, vedem că obiectul principal este persoana.

11. Dacă fotografiezi natura sau orașul, îți recomandăm să adaugi persoane în cadru. Oamenii dau viață fotografiilor.

12. Desigur, poți face fotografii minunate în orice moment al zilei, dar există ore care fac fotografiile mai reci. Fotografii le numesc „ora albastră” și „ora de aur”.

13. Ora albastră este cu o oră înainte de răsărit și o oră după apus. Este momentul în care luminile stradale nu sunt încă oprite. Ochii omului nu văd nimic special în această lumină – doar o crepusculă plictisitoare. Dar camerele foto văd lucrurile în mod diferit: obții fotografii care au o umbră albastră.

14. Ora de aur în fotografie este este cu o oră după răsărit și o oră înainte de apusul soarelui. În acest moment, lumina solară nu este puternică și face ca totul să pară auriu. O astfel de lumină slabă poate face chiar și strada cea mai obișnuită să arate diferit, să nu mai vorbim de locuri cu adevărat frumoase. Chiar și portretele arată mult mai bine în aceste momente.

15. Seara, este puțină lumină, deci o cameră are nevoie de mai mult timp pentru a primi suficientă lumină. Deci, atunci când faci o fotografie seara, ar trebui să îți pui aparatul pe ceva, pentru a-l fixa cumva, sau cel puțin să te sprijini de perete și să-i spui modelului să stea mai mult timp nemișcat ca de obicei.

20. Unii oameni doresc să-și facă fotografiile mai luminoase, deci folosesc diverse filtre. Cu toate acestea, acestea rezultă în culori care par artificiale. Pentru a face fotografia să arate realistă, trebuie să păstrezi albul natural.

21. Nu subestima instrumentele de editare a fotografiilor, deoarece acestea pot face cu adevărat o fotografie mai interesantă. Și dacă Photoshop pare prea complicat, poți folosi Adobe Lightroom. Este minunat pentru editarea rapidă a fotografiilor și este foarte intuitivă. Acesta este motivul pentru care milioane de fotografi din întreaga lume îl iubesc foarte mult. Dacă ești un fan al fotografiilor cu telefonul tău smartphone, îți recomandăm să utilizezi VSCO și Snapseed.

22. Un alt sfat util: după ce ai terminat de editat fotografia și ești gata să o salvezi, redu intensitatea tuturor efectelor cu 30%. Acest lucru va face fotografia să arate mai naturală.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.