Trucuri pentru calculator care fac treaba pentru tine. E bine să le știi!


Orice fel de tehnologie, oricât de prezentă ar fi în viața ta, are dificultățile sale. Să ne gândim de exemplu la un computer. Salvezi un link web pentru a citi o pagină mai târziu și apoi afli că a dispărut. Lucrezi din greu la un eseu și nu îl salvezi înainte de a muri bateria calculatorului. Dacă ai fost vreodată în situații asemănătoare, avem o veste bună pentru tine – în curând, vei uita despre ele odată pentru totdeauna.

Iată câteva trucuri care te asigură că nu pierzi date importante și economisești timp atunci când efectuezi sarcini de zi cu zi pe calculator.

1. Internetul

1. Pentru a redeschide o filă recent închisă:


Windows – Ctrl + Shift + T
macOS – Cmd + Shift + T

2. Pentru a salva o pagină web ca PDF:

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Windows – Ctrl + P, apoi alege „Salvați ca PDF”
macOS – Cmd + P, apoi alege „Salvați ca PDF” din meniul derulant
3. Este ușor să găsești o anumită carte Google: deschide căutarea avansată și alege formatul de fișier necesar – PDF, DOC, RTF, DjVu.

4. Pentru a afla ora în orice oraș, tastează „time + city” în motorul de căutare.

5. Pentru a afla cursul valutar, tastează”900 de dolari în euro” în motorul de căutare.

6. Pentru a utiliza Google ca un calculator: introduce numărul dorit și simbolurile plus, minus și alte simboluri și apasă pe „Enter”.

7. Pentru a restabili adresa paginii web curente în câmpul de căutare în cazul în care faci o greșeală în timp ce tastezi, apasă „Esc”.

2. Rețelele sociale

8. Dacă 140 de simboluri pe Twitter nu sunt suficiente pentru a exprima ceva, utilizează Twishort, TwitLonger sau Tall Tweets.

9. Pentru a salva paginile Facebook pe care ți-ar plăcea să le vezi mai târziu: alege „Salvați link-ul” din partea de sus a paginii. Pentru a reveni la articol, deschide „Salvat” din meniu.

10. Dacă nu cunoști adresa de e-mail a persoanei care te interesează, poți trimite un e-mail pe adresa sa de Facebook – username@facebook.com. Rețeaua va redirecționa mesajul la e-mailul cu care este înregistrat contul.

3. Lucrul cu documentele

11. Găsește un document pierdut și orice alt fișier sau lansează un program:

Windows – Win + R, introduce solicitarea
macOS – Cmd + Space (Spotlight), introduce solicitarea
12. Pentru a modifica dimensiunea fontului în Word:

Windows – Shift + F3
macOS – Shift + F3
13. Pentru a salva un fișier deschis:

Windows – Ctrl + S
macOS – Cmd + S
14. Pentru a anula acțiunea anterioară:

Windows – Ctrl + Z
macOS – Cmd + Z
15. Repetarea unei acțiuni:

Windows – Ctrl + Y
macOS – Cmd + Y

16. Google Docs este un instrument excelent pentru persoanele care lucrează foarte mult cu textele. Toate documentele sunt salvate în fiecare secundă și le poți edita de pe orice dispozitiv.

17. Punto Switcher este un program care modifică limba de scriere prin recunoașterea limbii necesare. Acest lucru face scrierea și editarea textului mult mai facilă și mai rapidă.


0 comentarii pe “Trucuri pentru calculator care fac treaba pentru tine. E bine să le știi!

  1. Hortensia Stefan says:

    Bun de stiut. Imi amintesc despre aceste informatii ca au fost in primele lectii de informatica. Chiar si asa le-am uitat si de multe ori am patit cele mai sus mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.