Trucuri pentru calculator care fac treaba pentru tine. E bine să le știi!

Orice fel de tehnologie, oricât de prezentă ar fi în viața ta, are dificultățile sale. Să ne gândim de exemplu la un computer. Salvezi un link web pentru a citi o pagină mai târziu și apoi afli că a dispărut. Lucrezi din greu la un eseu și nu îl salvezi înainte de a muri bateria calculatorului. Dacă ai fost vreodată în situații asemănătoare, avem o veste bună pentru tine – în curând, vei uita despre ele odată pentru totdeauna.

Iată câteva trucuri care te asigură că nu pierzi date importante și economisești timp atunci când efectuezi sarcini de zi cu zi pe calculator.

1. Internetul

1. Pentru a redeschide o filă recent închisă:

Windows – Ctrl + Shift + T
macOS – Cmd + Shift + T

2. Pentru a salva o pagină web ca PDF:

FOLLOW ME

Windows – Ctrl + P, apoi alege „Salvați ca PDF”
macOS – Cmd + P, apoi alege „Salvați ca PDF” din meniul derulant
3. Este ușor să găsești o anumită carte Google: deschide căutarea avansată și alege formatul de fișier necesar – PDF, DOC, RTF, DjVu.

4. Pentru a afla ora în orice oraș, tastează „time + city” în motorul de căutare.

5. Pentru a afla cursul valutar, tastează”900 de dolari în euro” în motorul de căutare.

6. Pentru a utiliza Google ca un calculator: introduce numărul dorit și simbolurile plus, minus și alte simboluri și apasă pe „Enter”.

7. Pentru a restabili adresa paginii web curente în câmpul de căutare în cazul în care faci o greșeală în timp ce tastezi, apasă „Esc”.

2. Rețelele sociale

8. Dacă 140 de simboluri pe Twitter nu sunt suficiente pentru a exprima ceva, utilizează Twishort, TwitLonger sau Tall Tweets.

9. Pentru a salva paginile Facebook pe care ți-ar plăcea să le vezi mai târziu: alege „Salvați link-ul” din partea de sus a paginii. Pentru a reveni la articol, deschide „Salvat” din meniu.

10. Dacă nu cunoști adresa de e-mail a persoanei care te interesează, poți trimite un e-mail pe adresa sa de Facebook – username@facebook.com. Rețeaua va redirecționa mesajul la e-mailul cu care este înregistrat contul.

3. Lucrul cu documentele

11. Găsește un document pierdut și orice alt fișier sau lansează un program:

Windows – Win + R, introduce solicitarea
macOS – Cmd + Space (Spotlight), introduce solicitarea
12. Pentru a modifica dimensiunea fontului în Word:

Windows – Shift + F3
macOS – Shift + F3
13. Pentru a salva un fișier deschis:

Windows – Ctrl + S
macOS – Cmd + S
14. Pentru a anula acțiunea anterioară:

Windows – Ctrl + Z
macOS – Cmd + Z
15. Repetarea unei acțiuni:

Windows – Ctrl + Y
macOS – Cmd + Y

16. Google Docs este un instrument excelent pentru persoanele care lucrează foarte mult cu textele. Toate documentele sunt salvate în fiecare secundă și le poți edita de pe orice dispozitiv.

17. Punto Switcher este un program care modifică limba de scriere prin recunoașterea limbii necesare. Acest lucru face scrierea și editarea textului mult mai facilă și mai rapidă.

0 comentarii pe “Trucuri pentru calculator care fac treaba pentru tine. E bine să le știi!

  1. Hortensia Stefan says:

    Bun de stiut. Imi amintesc despre aceste informatii ca au fost in primele lectii de informatica. Chiar si asa le-am uitat si de multe ori am patit cele mai sus mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.