Trucuri ușoare de machiaj pentru femeile de peste 50 de ani

Trucuri ușoare de machiaj pentru femeile de peste 50 de ani

Înainte de a mai strica încă un machiaj, află ce știu maeștrii despre cum să obții o față perfectă într-o clipă. Familiarizează-te cu aceste trucuri de machiaj pentru femei mai în vârstă și vei arăta (și te vei simți) ca un milion de dolari în câteva minute.

Pregătește-ți pleoapele

trucuri de machiaj pentru pleoape peste 50 de ani, machiaj pentru femei în vârstă

Chiar dacă nu ai pleoapele deosebit de uleioase, folosirea unui primer poate ajuta la reducerea unora dintre semnele vizibile ale îmbătrânirii și la menținerea machiajului toată ziua.

„Pielea noastră devine mai subțire pe măsură ce îmbătrânim, în special în jurul ochilor”, spune Stephanie Jones, estetician licențiat și proprietar al The Blushery din Beacon, New York. „Pe măsură ce pleoapele se subțiază, devin și ele ușor transparente, ceea ce duce la tonuri inegale de mov, albastru și roșu. Atingeți un strat foarte subțire de primer pentru ochi pe pleoape pentru a uniformiza tonul până la o culoare neutră, ceea ce va duce la o aplicare mai vibrantă și mai rezistentă a fardurilor de ochi.”

Mutați machiajul spre exterior din centrul feței

FOLLOW ME

Deși înțelepciunea convențională ne spune să ne aplicăm machiajul în acoperire completă, făcând acest lucru poate de fapt să nu reușească să acopere unele dintre semnele de îmbătrânire, spune Jones.

„Începeți cu un fond de ten bun și cremos în jurul centrului feței, acolo unde aceasta are nevoie de cea mai mare acoperire și tinde să fie cea mai vascularizată și predispusă la imperfecțiuni – cum ar fi nasul, pliurile nasolabiale și obrajii. Estompează spre urechi, linia părului și gât cu o pensulă pufoasă și plată pentru o aplicare cât mai uniformă și pentru a șterge orice linii dure”, recomandă ea.

Completați-vă sprâncenele

Epoca sprâncenelor subțiri a venit și a dispărut, dar pentru multe femei de peste 50 de ani, canalizarea acelei Cara Delevingne interioare este mai ușor de spus decât de făcut. „Pe măsură ce îmbătrânim, sprâncenele noastre au tendința de a nu mai crește după epilare și epilare. De asemenea, încep să răsară niște griuri nedorite pe tot parcursul lor”, spune Jones. „Un gel pentru sprâncene, similar cu mascara, dar cu opacitate mult mai mică, este soluția perfectă. Luați bagheta de gel pentru sprâncene și periați-le de-a lungul sprâncenelor cu o mișcare de sus în jos și de jos în sus pentru a umple locurile rare și pentru a acoperi griurile.”

Săriți peste pudra de față

Vestea proastă? După 50 de ani, acele zile de retușare cu pudră de față ar putea să fi venit și să fi dispărut. Vestea bună? Machiajul tău va arăta mai bine fără ea. „Cu excepția unui pic de pudră presată pentru a fixa corectorul de sub ochi și a elimina strălucirea, săriți peste acest pas”, spune Jones. „Pudrele fac ca pielea să pară uscată și se observă cum se așează pe firele fine de păr facial, pe care, din păcate, mulți dintre noi le dezvoltăm pe măsură ce îmbătrânim.”

Optați pentru nuanțe mai naturale

Cine spune că ai nevoie de un machiaj dramatic pentru ca fața ta să arate superb? Dacă ai peste 50 de ani, nuanțele naturale, cum ar fi umbrele de culoare taupe și buzele nude, te vor servi mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.