Un tată a refăcut pentru 26 de ani aceeași poză alături de fiul său! Rezultatul este emoționant

Relația dintre copii și părinți este una foarte importantă și, ca orice alt lucru din viață, ar trebui să fie bazată pe anumite reguli. Iată câteva sfaturi pentru a avea o relație sănătoasă cu fiul  sau fiica ta:

1. Tratează-ți copilul așa cum ți-ai trata cel mai bun prieten

Dacă prietena ta și-ar uita poșeta la tine acasă, de exemplu, și te-ar suna stânjenită, cel mai probabil i-ai vorbi cu empatie, i-ai spune să nu-și facă griji și ai încerca să o faci să se simtă mai bine. Dacă cel mic / cea mică ar veni de la școală fără cutia pentru prânz, probabil te-ai supăra și ai crea o situație stresantă, în loc să încerci să rezolvi problema. Pentru a avea o relație bună cu copilul tău e important să îi fii aliat/ă. Acesta trebuie să știe că se poate baza pe tine.

Vezi mai jos galeria emoționantă

2. Dă dovadă de empatie

Empatia te va ajuta să comunici cu fiul tău / fiica ta. Regulile empatiei presupune să asculți activ și să nu îl / o întrerupi când vorbește, indiferent ce spune. În acest mod copilul tău va învăța să rezolve problemele, concentrându-se la soluțiii, rezultate, consecințe. Ca părinte, e foarte ușor să-ți proiectezi fricile și experiențele din copilărie asupra copilului tău, străduiește-te să dai dovadă de empatie și de blândețe autentică și să creezi un spațiu sigur la care el să se întoarcă ori de câte ori are nevoie.

3. Fii prezent/ă

FOLLOW ME

Depinde mai mult de cantitate decât de calitate. Nu trebuie să fii perfect/ă – doar prezent/ă – citește-i o carte, spune-i o poveste sau jucați-vă diverse lucruri.

4. Munciți împreună

Copiii imită comportamentul părinților, deci și fiul tău / fiica ta vrea să fie ca tine. Munciți împreună pentru a vă îmbunătăți relația, dar și încrederea – gătiți, faceți curat, spălați vasele, puneți masa sau confecționați diverse obiecte. Acestea sunt actrivități care vă vor apropia, fiind destul de distractive.

5. Ia-ți copilul cu tine cât mai des posibil

Acest lucru îl va ajuta să-și dezvolte vocabularul, dar și să învețe să socializeze. Toate experiențele construiesc o masă asociativă de conexiuni neurale în creierul copilului tău, iar acest lucru îi poate mări coeficientul de inteligență, mai ales în împrejurările în care îi ești alături.

Fii autentic în interacțiunile cu copilul tău și dovedește-i că se poate baza pe tine. Inspiră-l să fie el însuși și să se aprecieze!

Acest bărbat necunoscut și-a făcut o fotografie cu fiul său pentru albumul foto al familiei în fiecare an, timp de aproape trei decenii. Colecția sa a devenit acum faimoasă în întreaga lume. Merită să privești aceste fotografii fascinante, pentru a vedea cum tatăl și fiul s-au schimbat de-a lungul anilor. Ultima te va face probabil să lăcrimezi…

1987-1993

1-28-1200x630-8639681

1996-1999

2-28-1200x630-1434179

2002-2006

3-28-1200x630-8867761

2010-2012

4-28-1200x630-1489943

Citește și:  14 imagini care arată ce înseamnă să fii TATĂ

Tații sunt drăguți. Ei pot mânca din greșeală o ciocolată întreagă și s-ar juca bucuroși cu jucăriile copiilor. Sunt mari și puternici, dar și blânzi și stricți când e nevoie. Întotdeauna îi iubim însă foarte mult. Iată câteva ilustrații care te vor duce cu gândul la copilărie și te vor face să vrei să-ți îmbrățișezi tatăl:

1. Să fii tată înseamnă să fii un exemplu…

“Cea mai bună moștenire pe care un tată o poate oferi copilului său este puțin din timpul său, în fiecare zi” – Leon Battista Alberti

2. Și să fii foarte creativ…


3. Și să inventezi jocuri interesante.

“Un tătic bun este acela care, după o zi de lucru, vine acasă să se joace cu copiii săi și devine un copil jucându-se cu ei”

4. Înseamnă să obții lucruri la care visai de mult timp.


5. Să fii tată înseamnă și să te transformi în animăluț din când în când.

„Tatăl meu obişnuia să se joace cu fratele meu şi cu mine în curte. Mama ieşea din casă şi striga, „Stricaţi iarba!” „Noi nu creştem iarbă,” răspundea tata, „Noi creştem băieţi.”
Harmon Killebrew

„A fi un tată bun este ca şi bărbieritul. Indiferent cât de bine te bărbiereşti astăzi, vei fi nevoit să o faci din nou mâine.”
Reed Markham

6. Și uneori o prințesă.

„Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii săi este să le iubească mama.”
Theodore Hesburgh

„Există trei stadii în viaţa unui bărbat: crede în Moş Crăciun, nu crede în Moş Crăciun, ajunge să fie Moş Crăciun.”

„Nu mi-a spus cum să trăiesc; a trăit şi m-a lăsat să-l văd pentru a mă învaţă asta.”
Clarence Budington Kelland

7. Înseamnă să fii puternic…

Un bărbat cu adevărat bogat este unul ai cărui copii aleargă în braţele sale atunci când mâinile îi sunt goale.”

„Există înţelepciune în fiecare bărbat, în fiecare tată, în tatăl tău. Iar acest lucru este adevărat indiferent dacă îl iubeşti sau îl dispreţuieşti.”
Joe Kita

8. Și uneori slab.

Cu adevărat binecuvântat este bărbatul care aude multe voci gingaşe spunându-i tată!”
Lydia M. Child

„Uneori, cel mai sărac bărbat lasă copiilor lui cea mai bogată moştenire.”
Ruth E. Renkel

„Tatăl care a degustat esenţa paternităţii sale trebuie să se întoarcă înapoi din planul experienţei sale, să ia cu el roadele călătoriei sale prin viaţă şi să înceapă iarăşi, alături de copilul lui, să meargă, pas cu pas, de-a lungul aceluiaşi drum vechi.”
Angelo Patri

„Este cu mult mai uşor să devii un tată decât să fii unul.”
Kent Nerburn

„Cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată a venit de la Dumnezeu; îl numesc Tată!”

9. Să fii tată înseamnă să înveți ceva nou în fiecare zi.


10. Să fii tată înseamnă să fii un diplomat grozav și un negociator talentat.


11. Și un lingvist extraordinar.

„Tatăl meu nu mi-a spus cum să traiesc. A trăit și m-a lăsat să urmaresc cum o face.” Clarence B. Kelland

„Dacă trecutul nu ne poate învăța despre prezent și tatăl nu-și poate învăța fiul, atunci istoria nu trebuie să se deranjeze să mai meargă înainte, iar lumea devine o mare pierdere de timp.” Russell Hoban

„Tata se juca cu mine și cu fratele meu în curte, iar mama venea și spunea: Rupeți iarba! Tata îi spunea: Noi nu creștem iarbă, noi creștem băieti” Harmon Killebrew

12. Înseamnă să te ascunzi ca un profesionist.


13. Să fii tată înseamnă să uiți dacă ești o pasăre de noapte sau o persoană matinală.


14. Ceea ce nu uiți niciodată însă e faptul că ești tată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.