10 ALIMENTE pe care să NU le mănânci pe stomacul gol

Știm cu toții că micul dejun este o masă foarte importantă peste care nu trebuie să sărim. Trebuie să știi însă că nu toate alimentele sunt bune de mâncat pe stomacul gol.

Iată ce ar trebui să eviţi şi ce ar trebui să mănânci dimineaţa:

Nu mânca:

1. Produse de patiserie fragede și pufoase: alimentele care conțin drojdie irită mucoasa stomacului și pot provoca gaze.

2. Dulciuri: nivelul ridicat de insulină încarcă pancreasul, care tocmai s-a trezit. Asta ar putea duce la diabet

3. Iaurt și alte produse de lapte fermentat: dacă mănânci iaurt pe stomacul gol, acidul hidrocloric, format în stomac, ucide bacteria de acid lactic, iar asta nu are niciun beneficiu.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

4. Pere: fibrele crude din pere pot răni membranele mucoase delicate ale unui stomac gol.

5. Roșii: acestea conțin niveluri ridicate de acid tanic, ce crește aciditatea din stomac. Asta poate duce la ulcere gastrice.

6. Castraveți și alte legume verzi: sunt bogați în aminoacizi și pot cauza arsuri la stomac, gaze, durere abdominală.

7. Banane: consumate pe stomacul gol, pot crește considerabil nivelul de magneziu din sânge, iar asta îi poate dăuna inimii.

8. Condimentele: alimentele condimentate pot irita mucoasa gastrică și pot crește producerea de acid din stomac.

9. Băuturile carbogazoase reci: îți pot avaria membranele mucoase și reduc cantitatea de sânge care ajunge în stomac.

10. Citrice: acidul citric poate cauza acid la stomac și crește riscul de gastrită sau ulcer gastric.

Mănâncă:

Terci de ovăz: creează un strat protector în jurul mucoasei stomacului, iar fibrele solubile sunt benefice pentru scăderea nivelului de colesterol din corp.

Hrișca: este o sursă excelentă de proteină, fier și vitamine și stimulează sistemul digestiv.

Terci de mălai: ajută la eliminarea toxinelor din corp, normalizează fibra intestinală și oferă sațietate de durată.

Germeni de grâu: 2 lingurițe îți oferă cam 15% din DZR de Vitamina E și 10% din DZR de acid folic.

Ouă: acestea pot reduce semnificant acumularea caloriilor.

Pepene: acesta îți oferă multe lichide și e sănătos pentru ochi și inimă.

Afinele: consumate regulat, acestea îmbunătățesc memoria și reglează presiunea sângelui și metabolismul.

Pâine de cereale integrale fără drojdie: conține carbohidrați, care ar fi bine să fie consumați de dimineață.

Nuci: îmbunătățesc sănătatea digestivă și normalizează pH-ul din stomac.

Miere: îți trezește organismul de dimineață și îți oferă energie. Accelerează și activitatea creierului și crește nivelul hormonului stării de bine, serotonina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.