10 ALIMENTE pe care să NU le mănânci pe stomacul gol

Știm cu toții că micul dejun este o masă foarte importantă peste care nu trebuie să sărim. Trebuie să știi însă că nu toate alimentele sunt bune de mâncat pe stomacul gol.

Iată ce ar trebui să eviţi şi ce ar trebui să mănânci dimineaţa:

Nu mânca:

1. Produse de patiserie fragede și pufoase: alimentele care conțin drojdie irită mucoasa stomacului și pot provoca gaze.

2. Dulciuri: nivelul ridicat de insulină încarcă pancreasul, care tocmai s-a trezit. Asta ar putea duce la diabet

3. Iaurt și alte produse de lapte fermentat: dacă mănânci iaurt pe stomacul gol, acidul hidrocloric, format în stomac, ucide bacteria de acid lactic, iar asta nu are niciun beneficiu.

FOLLOW ME

4. Pere: fibrele crude din pere pot răni membranele mucoase delicate ale unui stomac gol.

5. Roșii: acestea conțin niveluri ridicate de acid tanic, ce crește aciditatea din stomac. Asta poate duce la ulcere gastrice.

6. Castraveți și alte legume verzi: sunt bogați în aminoacizi și pot cauza arsuri la stomac, gaze, durere abdominală.

7. Banane: consumate pe stomacul gol, pot crește considerabil nivelul de magneziu din sânge, iar asta îi poate dăuna inimii.

8. Condimentele: alimentele condimentate pot irita mucoasa gastrică și pot crește producerea de acid din stomac.

9. Băuturile carbogazoase reci: îți pot avaria membranele mucoase și reduc cantitatea de sânge care ajunge în stomac.

10. Citrice: acidul citric poate cauza acid la stomac și crește riscul de gastrită sau ulcer gastric.

Mănâncă:

Terci de ovăz: creează un strat protector în jurul mucoasei stomacului, iar fibrele solubile sunt benefice pentru scăderea nivelului de colesterol din corp.

Hrișca: este o sursă excelentă de proteină, fier și vitamine și stimulează sistemul digestiv.

Terci de mălai: ajută la eliminarea toxinelor din corp, normalizează fibra intestinală și oferă sațietate de durată.

Germeni de grâu: 2 lingurițe îți oferă cam 15% din DZR de Vitamina E și 10% din DZR de acid folic.

Ouă: acestea pot reduce semnificant acumularea caloriilor.

Pepene: acesta îți oferă multe lichide și e sănătos pentru ochi și inimă.

Afinele: consumate regulat, acestea îmbunătățesc memoria și reglează presiunea sângelui și metabolismul.

Pâine de cereale integrale fără drojdie: conține carbohidrați, care ar fi bine să fie consumați de dimineață.

Nuci: îmbunătățesc sănătatea digestivă și normalizează pH-ul din stomac.

Miere: îți trezește organismul de dimineață și îți oferă energie. Accelerează și activitatea creierului și crește nivelul hormonului stării de bine, serotonina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.