10 exerciții pe care le poți face acasă ca să fii în formă maximă. E vorba de sănătatea ta

Când vine vorba de scăderea în greutate, mulți dintre noi cred că este posibil numai printr-un antrenament intens cardio. Cu toate acestea, exercițiile de flexibilitate sunt, de asemenea, utile în îmbunătățirea metabolismului, circulația sângelui și chiar tonifiere! Exerciții de streching și anumite poziții din yoga pot arde grăsimea dacă se practică în mod regulat.

De ce aceste exerciții sunt într-adevăr eficiente:

1. Ard calorii. Poate că nu la fel de mult ca o clasă activă de aerobic, dar mult mai mult decât dacă nu ai face nimic.

2. Îmbunătățesc metabolismul. Multe dintre aceste poziții te ajută să echilibrezi sistemul digestiv.

3. Reduc stresul. Este mai dificil să pierzi în greutate dacă corpul tău este stresat, deoarece tinde să depoziteze grăsime.

4. Construiesc masa musculară. Fiecare dintre aceste poziții implică diferite grupuri de mușchi în proces și, prin urmare, te ajută să construiești un corp mai puternic.

FOLLOW ME

Iată un antrenament eficient de streching:

1. Cobra

Acest exercițiu de întindere vizează umerii, spatele, pieptul, abdomenul, șoldurile.

Cum se efectuează:

Întinde-te pe burtă; Ridică corpul superior în sus sprijinindu-te pe mâini. Înclină capul înapoi. Stai în această poziție timp de 20-30 de secunde.

2. Twist așezat

Acest exercițiu de întindere vizează spatele și abdomenul.

Cum se efectuează:

Așează-te pe podea, cu un picior întins în fața ta,iar celălalt îndoit să treacă peste cel întins. Răsucește-ți corpul spre genunchiul îndoit. Stai în această poziție timp de 20-30 secunde.

3. Războinicul

Acest exercițiu vizează următoarele șoldurile, spatele și abdomenul.

Cum se efectuează:

Stai în picioare și fă un pas mare cu piciorul stâng spre spatele covorului. Rotește piciorul stâng la 45 de grade spre centrul covorului. Îndoaie piciorul drept la 90 de grade, astfel încât genunchiul să fie exact deasupra gleznei. Menține piciorul din spate drept. Întinde brațele spre tavan. Menține această poziție timp de 25-30 secunde, apoi schimbă picioarele și repetă.

4. Podul

Această poziție este eficientă pentru șolduri, picioare și abdomen.

Cum se efectuează:

Stai pe spate, cu brațele întinse în lateral, cu genunchii îndoiți la 90 de grade. Ridică lent bazinul în sus. Apasă cu umerii / partea superioară a spatelui spre podea. Menține timp de 10-15 secunde.

5. Fandare în lateral

Acest exercițiu vizează șoldurile și tendoanele.

Cum se efectuează:

Du piciorul drept în lateral, până când genunchiul este îndoit la 90 de grade. Piciorul stâng este extins spre partea stângă cu talpa pe podea. Înclină ușor corpul superior spre înainte. Menține timp de 20-30 de secund și apoi schimbă piciorul.

6. Întinderea coapsei interioare

Această întindere vizează coapsele interioare și mușchii înghinali.

Cum se efectuează:

Stai pe podea cu spatele drept. Adu tălpile picioarelor împreună, cu genunchii în exterior. Folosind antebrațele ușor împinge genunchii spre podea. Menține timp de 25-30 de secunde.

7. Strângerea genunchilor la piept

Această întindere vizează mușchii din partea superioară, mijlocie și inferioară a spatelui.

Cum se efectuează:

Stai pe spate, apoi îndoaie ambele genunchi și ține-i cu brațele. Adu genunchii spre piept până când simți o întindere blândă. Menține această poziție timp de 25-30 de secunde.

8. Întinderea tricepsului

Acest exercițiu de întindere îți îndreaptă spatele, umerii, tricepsul și chiar abdomenul.

Cum se efectuează:

Stai în picioare, cu picioarele depărtate, iar brațele întinse în sus. Îndoaie cotul drept și ține cotul cu mâna dreaptă. Trage ușor cotul spre cap. Menține această poziție timp de 15-20 secunde, apoi schimbă brațele.

9. Îndoirea laterală a șezutului

Acest exercițiu de întindere vizează spatele, abdomenul și umerii.

Cum se efectuează:

Stai pe podea cu picioarele încrucișate sau poți sta pe un scaun dacă este mai confortabil pentru tine. Ridică brațul stâng drept în sus deasupra capului, apoi înclină-l spre stânga. Menține această poziție timp de 10-15 secunde, apoi schimbă părțile.

10. Arcuire

Această poziție vizează abdomenul, spatele și șoldurile.

Cum se efectuează:

Stai pe burtă, întinde brațele înapoi. Îndoaie genunchii și ține gleznele cu mâinile. Ține umerii departe de urechi. Menține această poziție timp de 20-30 de secunde.

11. Poziția câinelui care se îndreaptă în jos

Această poziție vizează picioarele, șoldurile, spatele, umerii și brațele.

Cum se efectuează:

Începe prin a lăsa greutatea pe mâini și pe genunchi. În timp ce expiri, îndreaptă brațele și genunchii. Împinge călcâiele spre podea și capul spre picioare. Stai în această poziție timp de 15-20 de secunde.

12. Triunghiul

Această poziție vizează picioarele, șoldurile, spatele, umerii și brațele.

Cum se efectuează:

Stai în picioare, cu picioarele depărtate (distanța de aproximativ 4 picioare între ele). Rotește piciorul stâng la 45 de grade și piciorul drept la 90 de grade. Ține brațele în paralel cu podeaua și începe să te întinzi spre stânga, ca și cum ai încerca să ajungi la ceva. Expiră și apleacă-te spre stânga, astfel încât mâna stângă să poată atinge glezna sau un cub dacă este mai confortabil. Împinge brațul drept spre cer, continuă să privești în sus.

Țineți această poziție timp de 30-35 de secunde.

0 comentarii pe “10 exerciții pe care le poți face acasă ca să fii în formă maximă. E vorba de sănătatea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.