10 femei care au fost suficient de curajoase încât să schimbe lumea


Deși femeile sunt portretizate ca reprezentân sexul frumos, în timp ce bărbații îl reprezintă pe cel puternic, studiile arată că femeile sunt mai puternice. Femeile se maturizează mai repede în uter, pot supraviețui mai mult decât bărbații în situații extreme (epidemii, foamete) și au rezultate mai bune la testele de IQ. Acestea nu sunt numai niște date statistice. Există sute de povești despre femei care ne pot inspira și care dovedesc cât de puternice și curajoase sunt femeile.

Astăzi poți descoperi 12 astfel de exemple de femei cu un caracter puternic, ale căror realizări nu te vor lăsa indiferent:

 

1. Kathrine Switzer a fost prima femeie înregistrată oficial pentru a participa la maratonul din Boston.

1-6-600x382-6799833


2. Irina Rodnina este o patinatoare în pereche de succes, campioană de 3 ori consecutiv a Jocurilor Olimpice și a fost desemnată de 10 ori campioană mondială. În copilărie a suferit de 11 ori de pneumonie.

3. Lella Lombardi este singura femeie care a marcat puncte în Campionatul Mondial de Formula 1.

6-5-408x600-4944753

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

4. Kay D’Arcy își trăise toată viața ca asistentă medicală. La vârsta de 69 de ani, a decis să-și îndeplinească visul de a merge la Hollywood. Zece ani mai târziu, i s-a oferit rolul principal în seria Agent 88.

2-6-600x425-5908957

5. Smaranda Brăescu este prima femeie din lume care a primit licență de parașutism.

7-5-448x600-8807586

6. Laura Bassi a fost prima profesoară care a primit permisiunea de a preda la universitate.

3-6-600x587-3772790

7. Juliei Creffield i s-a spus că e prea grasă ca să participe la competiții de alergare. Acum aleragă la maratoane, e scriitoare și speaker motivațional.

8-4-600x362-5820048

8. Sofia Kovalevskaya,  este una dintre pionierele în studiul matematicii. S-a căsătorit pentru a putea pleca în străinătate din dorința de a aprofunda matematica la universitate.

9-3-587x600-5944033

 

 

9. Ruby Bridges a fost primul copil afro-american care a învățat la o școală de albi. Ea a fost păzită de șerifi americani, la ordinele lui Dwight Eisenhower.

10-3-600x457-5838443

 

10. Elizabeth Blackwell a fost prima femeie din SUA care a primit diploma de medicină. A promovat educația medicală a femeilor și contribuția ei este sărbătorită prin prezentarea anuală a medaliei Elizabeth Blackwell.

12-2-600x582-5657208


0 comentarii pe “10 femei care au fost suficient de curajoase încât să schimbe lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.