10 femei care au fost suficient de curajoase încât să schimbe lumea

Deși femeile sunt portretizate ca reprezentân sexul frumos, în timp ce bărbații îl reprezintă pe cel puternic, studiile arată că femeile sunt mai puternice. Femeile se maturizează mai repede în uter, pot supraviețui mai mult decât bărbații în situații extreme (epidemii, foamete) și au rezultate mai bune la testele de IQ. Acestea nu sunt numai niște date statistice. Există sute de povești despre femei care ne pot inspira și care dovedesc cât de puternice și curajoase sunt femeile.

Astăzi poți descoperi 12 astfel de exemple de femei cu un caracter puternic, ale căror realizări nu te vor lăsa indiferent:

 

1. Kathrine Switzer a fost prima femeie înregistrată oficial pentru a participa la maratonul din Boston.

1-6-600x382-6799833

2. Irina Rodnina este o patinatoare în pereche de succes, campioană de 3 ori consecutiv a Jocurilor Olimpice și a fost desemnată de 10 ori campioană mondială. În copilărie a suferit de 11 ori de pneumonie.

3. Lella Lombardi este singura femeie care a marcat puncte în Campionatul Mondial de Formula 1.

6-5-408x600-4944753

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

4. Kay D’Arcy își trăise toată viața ca asistentă medicală. La vârsta de 69 de ani, a decis să-și îndeplinească visul de a merge la Hollywood. Zece ani mai târziu, i s-a oferit rolul principal în seria Agent 88.

2-6-600x425-5908957

5. Smaranda Brăescu este prima femeie din lume care a primit licență de parașutism.

7-5-448x600-8807586

6. Laura Bassi a fost prima profesoară care a primit permisiunea de a preda la universitate.

3-6-600x587-3772790

7. Juliei Creffield i s-a spus că e prea grasă ca să participe la competiții de alergare. Acum aleragă la maratoane, e scriitoare și speaker motivațional.

8-4-600x362-5820048

8. Sofia Kovalevskaya,  este una dintre pionierele în studiul matematicii. S-a căsătorit pentru a putea pleca în străinătate din dorința de a aprofunda matematica la universitate.

9-3-587x600-5944033

 

 

9. Ruby Bridges a fost primul copil afro-american care a învățat la o școală de albi. Ea a fost păzită de șerifi americani, la ordinele lui Dwight Eisenhower.

10-3-600x457-5838443

 

10. Elizabeth Blackwell a fost prima femeie din SUA care a primit diploma de medicină. A promovat educația medicală a femeilor și contribuția ei este sărbătorită prin prezentarea anuală a medaliei Elizabeth Blackwell.

12-2-600x582-5657208

0 comentarii pe “10 femei care au fost suficient de curajoase încât să schimbe lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.