10 GÂNDURI pe care le au toate femeile când sunt LA CICLU

Aproape fiecare fată devine și mai emotivă atunci când e la ciclu, iar bărbații nu ratează nicio șansă de a se plânge de asta. De fiecare dată când ești la ciclu trebuie să te confrunți cu probleme hormonale sau crampe. Uneori nici nu-ți vine să te dai jos din pat.

Iată câteva lucruri pe care le fac femeile în perioada sensibilă a lunii:

1.  Mănâncă mult. Nu există niciodată destul zahăr sau suficientă sare prin preajmă atunci când ești la ciclu. Și nu au nicio problemă atunci când partenerul / colegul de birou / tipul de la cablu se uită la ele îngroziți.

2. Se gândesc la evoluție și se întreabă de ce mai e necesară menstruația. Iau în consierare și faptul că nu s-ar supăra dacă nu ar avea ovare. Se răzgândesc când își dau seama că asta ar însemna să nu aibă niciodată copii. Își dau seama că nașterea e mai dureroasă, așa că se întorc la prima parte.

3. Se bucură pentru că nu sunt însărcinate.

4. Caută poziții confortabile. Sub biroul de la serviciu sau pe podeaua din baie, chiar și o bancă din parc – orice e suficient uneori. Atunci când crampele sunt puternice, femeile au tendința să se așeze în poziția fetusului pentru a se calma.

FOLLOW ME

5. Roagă fără rușine o prietenă să se uite la fundul lor în timp ce fac câțiva pași în față, așteptând să audă că nu s-au murdărit.

6. Se gândesc mult la relațiile intime. Prea mult, de fapt. Se înteabă de ce își doresc asta atât de mult, când nu pot să o facă.

7. Dorm purtând un scutec, practic, deoarece dacă se mai pătează încă un cearceaf, s-ar arunca pe geam. De asemenea, aproape că fac supradoză de calmante, deoarece nimic nu e mai rău decât să simți cum două cuțite îți sfâșie abdomenul.

8. Fierb de mânie din cauza faptului că bărbații nu vor ști niciodată cum e să sângerezi timp de câteva zile prin organele genitale.

9. Se bucură când își dau seama că erau doar balonate și că nu s-au îngrășat.

10. Pun la îndoială toate alegerile făcute în viață – inclusiv cumpărarea pantalonilor albi și credința că orice pereche de lenjerie intimă va dura mai mult de o lună.

Citește și: 7 METODE prin care să scapi de DURERILE menstruale

Pentru majoritatea femeilor, perioada menstruală este un chin! Simptomele de care este însoțită aceasta îți afectează confortul psihic și fizic provocându-ți o stare foarte proastă.

Toate femeile se confruntă cu durerile menstruale, cunoscute și sub numele de dismenoree. De obicei, aceste dureri sunt foarte accentuate în prima zi în care ești la menstruație, dar ai stări neplăcute și înainte și în ultimele zile. Cele mai norocoase femei au dureri mai ușoare și pe o durată scurtă, însă există și cazuri în care poți ajunge la urgențe din cauza acestora.

De obicei, crampele se resimt în partea inferioară a abdomenului și în zona spatelu, însă variază de la organism la organism. Din fericire, există câteva metode simple prin care poți reduce disconfortul:

1. Sportul

Poate că pare un paradox, însă pentru a te simți mai bine, e nevoie să faci mișcare. Totodată, dacă ai un program regulat de exerciții în fiecare săptămână, nu vei mai resimți atâta durere în această perioadă a lunii.

2. Alimentația

Hormonii noștri o iau razna în această perioadă și deși ar trebui să mănânci mai ușor, organismul tău s-a putea să aibă tot felul de pofte nebănuite pe care ar fi foarte bine să le neglijezi. Evită alimentele bogate în sare și zahăr și consumă-le pe cele ce conțin calciu ( legume, iaurt, lapte).

3. Baie fierbinte

Băile fierbinți reduc intensitatea și frecvența crampelor menstruale. Te vei simți mult mai bine după ce vei face un duș sau o baie cu săruri aromate.

4. O sticlă de apă caldă

Apa caldă relaxează uterul și reduce senzația de durere.

5. Ceaiurile naturale

Dacă ești la menstruație, este recomandat să eviți cafeaua și să consumi mai mule ceaiuri naturale. Câteva alternative excelente ar fi ceaiul de mușețel, de ghimbir sau de mentă.

6. Analgezicele

Dacă știi că ai dureri puternice, cel mai bine ar fi să iei o pastilă preventivă exact în momentul în care încep să apară durerile menstruale. Acest lucru este recomandat mai ales dacă știi că urmează să pleci de acasă și nu vrei să ai o zi oribilă.

7. Activitatea intimă

Deși pare surprinzător pentru mulți oameni, activitatea intimă te poate scuti de durere, datorită eliberării de endorfine.

Dacă ai crampe foarte intense pe care nu le poți calma sub nicio formă, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.