10 greșeli de machiaj care te fac să pari BĂTRÂNĂ

Machiajul ne poate fi un aliat de nădejde, dacă știm să îl folosim în avantajul nostru. Un machiaj reușit ne poate crește încrederea de sine, ne pune în eviență cele ma frumoase trăsături și ne face pielea să arate foarte bine.

Și totuși, există situații în care machiajul mai mult înrăutățește lucrurile și ne poate îmbătrâni tenul. Ați observat cum mai toate adolescentele își încarcă fața cu machiaj și pare că au cel puțin 25 de ani? E mare păcat că în loc să se bucure de frumusețea naturală pe care o au și să o potențeze folsesc machiajul în dezavantajul lor. Se întâmplă chiar și doamnelor mai experimentate să o mai dea în bară, dar nimeni nu s-a născut învățat, așa-i? Pentru asta trebuie să ne documentăm permanent.

Iată o listă cu cele mai frecvente 10 greșeli care te fac să pari bătrână:

Aplici prea mult corector

1-40-2681530

Din dorința de a crea un efect perfect mat, multe femei aplică mai mult corector decât este nevoie. Dacă alegi nuanța nepotrivită și pui și un strat prea gros, nu faci decât să-ți subliniezi ridurile și să-ți îmbătrânești tenul. Încearcă să alegi nuanțe cu un ton mai deschis decât fondul de ten și aplică-l într-un strat subțire.

Folosești prea multă mascara pe genele inferioare

2-36-2295844

Folosind rimel în exces pe genele inferioare nu faci decât să-ți accentuezi cearcănele și să atragi atenția spre ridurile din jurul ochilor.

Folosești nuanța nepotrivită de ruj

3-38-7900162

Nu există nicio urmă de  îndoială când spun că rujul poate face minuni pentru imaginea ta! Nu ar trebui să îți fie teamă să explorezi și să încerci și culori mai puternice, dar ai grijă să se potrivească cu tonul pielii tale.

Aplici greșit fardul închis la culoare

4-36-3801576

Ai grijă să nu aplici fard întunecat pe toată suprafața pleoapei mobile, ci conturează cu grijă colțurile exterioare.

Întuneci zona de jos a ochiului

5-37-7835309

Aplicând dermatograf pe linia de jos a ochiului, nu faci decât să creezi iluzia de ochi mai mic. Pentru a contracara efectul, folosește un creion alb ce-ți va lumina ochi și îi va face să pară mai mari.

Aplici prea mult produs pe pomeți

6-34-7409722

Spune adio culorilor întunecate și intense pe pomeți! Este timpul să-ți îndrepți atenția spre tonuri mai deschise, cum ar fi roz pal sau piersică. Ai grijă să aplici produsul pe partea superioară a obrajilor, nu pe partea centrală.  Folosind tonuri naturale vei arăta mai tânără și vei conferi strălucire tenului. 

Îți conturezi sprâncenele exagerat

7-33-1772789

Folosind culori intense și întunecate pentru a contura sprâncenele, vei da un aspect neîngrijit feței tale. Utilzează tonuri apropiate de tonul sprâncenelor tale și conturează-le cât mai natural. 

Nu folosești anticearcăn

8-31-9675567

Cercurile intunecate de sub ochi sunt o problemă pentru mulți oameni. Pe masura ce înaintezi în vârstă, aceste pete devin mai pronunțate, dar aplicarea corectă a anticearcănului poate face minuni.  

Nu estompezi creionul de buze

9-27-3894706

Folosirea creionului de buze este esențială pentru un machiaj de succes. Ai grijă să nu conturezi în afara buzelor și nu lăsa niciodată conturul creionului vizibil. 

Aplici prea multă pudră

10-22-8393917

Pudra este un ajutor de nădejde pentru fixarea machiajului atunci când este aplicată în cantități mici. Dacă o folosești într-o cantitate prea generoasă, s-ar putea să ai o problemă. Pielea va deveni mai uscată și vei avea un aspect făinos. Scutură pensula de excesul de pudră înainte să o aplici pe față.

foto: brightside.me

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.