10 GREȘELI pe care le fac ROMÂNII atunci când își amenajează BUCĂTĂRIA

Bucătăria este un loc în care petrecem zilnic foarte mult timp. De aceea, ar trebui să fie confortabilă și frumoasă în același timp. Iată câteva dintre cele mai obișnuite erori de design al bucătăriei, care îi strică înfățișarea și funcționalitatea.

1. Dulapuri cu mânere solide

1-44-554x1200-7215176

Mânerele dulapurilor de bucătărie te-ar putea împiedica să le deschizi complet, mai ales dacă sunt într-un colț, așa că uneori e o idee bună să le înlocuiești. Poți alege un model de dulapuri care să se deschidă atunci când apeși pe ele.

2. Alegi mobilă de bucătărie strălucitoare

Pe suprafețele strălucitoare rămân mereu urme, chiar dacă ai mâinile curate. Prin urmare, trebuie să o cureți mereu – și chiar mai des atunci când în casă o să sosească și un copil. Și suprafețele mate au nevoie de îngrijire, dar urmele lăsate de mâini nu vor fi atât de vizibile.

3. Folosești rafturi în loc de mobilă demontabilă

FOLLOW ME

În unele cazuri, rafturile convenționale pot fi confortabile. Uneori e însă nevoie să le înlocuiești cu niște suporturi sau cutii, care pot fi mult mai eficiente. Într-o cutie e suficient să te uiți deasupra, dar dacă vrei să iei ceva de pe raft s-ar trebui să îndepărtezi toate lucrurile de prin preajmă.

4. Blatul este lângă frigider

Chiar dacă ai o bucătărie mică, nu ar trebui ca blatul să fie între aragaz și frigider, deoarece, atunci când gătești, căldura va ajunge la frigider și acesta nu va mai răci așa cum trebuie. Dacă nu te-ai gândit la asta înainte să-ți aranjezi bucătăriia, încearcă să-l muți sau să îl separi cumva de blat.

5. Alegi dulapuri joase dacă ai o bucătărie mare

Dacă mărimea bucătăriei îți permite să pui niște dulapuri înalte, de ce să nu profiți de acest lucru? Astfel vei avea o bucătărie mai bine echipată și vei putea profita la maxim de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

6. Pui o masă mare într-o bucătărie mică

Dacă folosești spațiul cum trebuie, bucătăriile mici nu vor mai părea așa mici. Cel mai mult spațiu îl ocupă probabil masa. Alege una mai mică sau una care se strânge – sau gândește-te la un bar.

7. Folosești prea multe rafturi deschise

7-27-552x1200-1235522

Pe rafturile deschise se pune mereu praf, așa că trebuie să le cureți mult mai des. Mai mult decât atât, dacă ai o pisică, e foarte probabil ca aceasta să ajungă pe rafturile respective și să îți trântească lucrurile. Caută să nu ai prea multe raftturi, iar cele existente să fie protejate de uși de sticlă.

8. Nu te gândești unde pui prizele

Înainte de a-ți comanda mobișa de bucătărie, gândește-te unde îți vei amplasa prizele.

9. Ai grijă la spațiul de sub chiuvetă

Dacă ai o bucătărie mică trebuie să profiți de orice spațiu disponibil, dar ai grijă să montezi acolo rafturi sau coșuri care să poată fi ușor scoase, dacă trebuie să umbli la țevi.

10. Nu te gândești la spațiile de depozitare


Spațiile de depozitare sunt foarte folositoare, mai ales în bucătăriile mici. Alege ceva care să se potrivească nevoilor tale.

Citește și: 10 SECRETE care te vor ajuta să devii ISCUSIT în BUCĂTĂRIE

Adesea facem lucruri aşa cum ne-am obișnuit, fără să ne gândim că lucrurile ar putea fi mult mai simple dacă ne-am folosi imaginația. Tot ce trebuie să facem e să le privim dintr-un unghi diferit. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți în largul tău în bucătărie.

1. Cum să salvezi o supă prea sărată
Poți înmuia o bucată de tifon plină cu puține cereale în oală și să o fierbi – tifonul va absorbi sarea în exces.

2. Cum să faci friptura mai moale
Marinează friptura în maioneză înainte de a o găti, ca să fie mai moale.

3. Pentru a păstra aroma unui fel de mâncare
Încălzește farfuria înainte de a servi un fel de mâncare cald și răcește-o înainte de a mânca unul cald. Acest mic truc te va ajuta să păstrezi gustul bogat și prospețimea mâncării.

4. Lapte și piure de cartofi
Nu adăuga lapte rece la piure, ci lapte fiert – piureul va fi mai bun.

5. Cuburi de gheață uscate
Poți pregăti o asezonare delicioasă dacă tai niște verdețuri, le amesteci cu ulei de măsline și le așezi în recipiente pentru gheață. Poți pregăti gheață delicioasă pentru băuturi cu felii de portocală și lămâie, frunze de mentă și bucăți de fructe de pădure

6. Vin înghețat
Poți îngheța vinul ca mai sus pentru a-l folosi apoi în experimentele tale culinare.

7. Dacă pâinea nu mai e la fel de proaspătă, fii creativ
Pâinea poate fi folosită în multe feluri, nu numai pentru sandviș. De exemplu – o poți combina cu brânză pentru a face un preparat cu adevărat spectaculos.

8. Păstrarea legumelor
Pentru ca legumele să țină mai mult, înfășoară-le în folie.

9. Reîmprospătează alimentele coapte
Dacă vrei ca pizza rămasă să fie gustoasă, încălzește-o în tigaie, nu la microunde.

10. Înlocuitor pentru maioneză
Amestecă smântână cu gălbenușul unui ou fiert tare și o lingură plină de muștar.

 

Citește și: 10 SECRETE ale bucătăriei pe care nu le-ai mai văzut NICIODATĂ

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să pregătești masa și să ai o bucătărie mai curată și mai organizată. La unele dintre ele poate că nici nu te-ai fi gândit:

1. Cum să îndepărtezi rapid semințele legumelor

Pentru a îndepărta rapid semințele, folosește o linguriță de înghețată. Marginile ascuțite scot ușor semințele afară și te mai pot ajuta și la tăierea legumelor în felii subțiri pentru salată.

2. Cum să îndepărtezi grăsimea în din mâncarea gătită

Folosește câteva cuburi de gheață și un prosop de hârtie. Învelește gheața în prosop și șterge vârful mâncării. Gheața va acționa ca un magnet și va atrage grăsime, ce va îngheța pe șervețel.

3. Folosește folia de plastic ca un bucătar profesionist

Ca să nu se mai rupă sau să nu se mai lipească așa mult și să te enervezi, păstreaz-o în frigider.

4. Decojește citricele ușor

E prea chinuitor să cureți portocale sau lămâi? Nu vrei să-ți strici manichiura? Bagă-le la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde și va fi mult mai ușor să le cureți de coajă.

5. Cum să tai ceapa fără să plângi

Pune cepele în frigider pentru 30 de minute înainte să le tai – dar numai dacă plănuiești să le gătești, pentru că nu vor fi la del de crocante.

6. Cum să păstrezi verdețurile

Îngheță-le într-o tăviță pentru gheață. Folosind apă sau ulei de măsline. Astfel își vor păstra vitaminele.

7. Cum să cureți o tigaie ruginită

Ca să nu mai ruginească, evită să o speli cu lichid de vase obișnuit. Folosește sare de masă. Te va scăpa și de mirosurile persistente de mirodenii.

8. Cum să scapi de mirosurile neplăcute de pe mâini

Pentru a elimina mirosul de ceapă sau usturoi de pe mâini, folosește sare de masă ori lămâie. Freacă-ți mâinile cu ele și clătește-te cu apă.

9. Cum să cureți blaturile de lemn

Pentru a îndepărta mirosurile și resturile de mâncare, freacă blatul cu sare grosieră și lasă-l 10-15 minute. Apoi șterge cu jumătate de lămâie și usucă.

10. Cum să faci ouă ochiuri perfect

Sparge ouăle în tigaie în mod normal, dar în loc de ulei, pune apă în tigaie și pune capacul. Vei obține ouă de o consistență perfectă.

Citește și: 10 SECRETE pentru a fi o ZEIȚĂ în BUCĂTĂRIE

Credeai că numai adevăraţii maeştri în ale bucătăriei pot tăia un măr fără cuţit, pot decoji un ou dintr-o mișcare sau pot evita să plângă din cauza cepelor? Din fericire, există trucuri care te vor ajuta să deslușești aceste taine.

Iată câteva dintre cele mai grozave secrete culinare:

1. Picături de iaurt

Acestea sunt niște gustări delicioase, sănătoase și iubite de copii. Pune iaurtul într-o pungă de plastic sau într-o seringă de cofetărie, stoarce picăturile pe o folie de prăjituri și apoi bagă-le la congelator o oră.

2. Taie cepele fără să plângi

Bagă-le la frigider pentru 15 minute înainte de a începe să gătești.

3. Cum să decojești ouă ușor

Ouăle fierte se vor decoji mult mai ușor dacă pui o felie de lămâie în cratița în care le fierbi. O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodium va avea același efect.

4. Cum să gătești fără ouă

Dacă vrei să prepare biscuiți sau altceva dulce și ai rămas fără ouă, folosește banane. Un ou = ½ banană.

Cafeaua perfectă

Adaugă un strop de sare și scorțișoară în cafeaua măcinată înainte de fierbere. Sarea mai scapă de gustul amar, iar scorțișoara dă boabelor o savoare uimitoare.

5. Cum să desfaci un măr în două fără cuțit

Răsucește codița. Ia mărul în mână și caută o poziție confortabilă a degetelor. Apasă-l cu mâinile, în părți – pentru a obține 2 bucăți egale.

6. Un mod rapid de a decoji usturoiul

Pentru a economisi timp, pune-l în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde.

7. Cel mai delicios ardei gras

Când cumperi ardei gras, întoarce-l și verifică dacă are 3 umflături (atunci e „mascul”) sau 4 (atunci e „femelă”). „Femelele” sunt mai dulci și e mai bine să le folosești proaspete. „Masculii” sunt mai solizi cu o aromă mai pătrunzătoare, deci pot fi folosiți la gătit.

8. Cum să tai aluatul de plăcintă fără cuțit

Poți folosi ață dentară pentru a-l tăia rapid.

9. Mai bun decât cartofii prăjiți

Crestează puțin cartofii, presară ulei de măsline, pune felii de unt în tăieturi și adaugă sare și piper după gust. Pune-i în cuptorul preîncălzit la 220oC pentru 40 de minute.

10. Cum să decojești rapid cartofii

Fă tăieturi mici în cartofi. Toarnă apă caldă într-o cratiță cu cartofii, pune-i pe cuptor și așteaptă până fierb. Scurge apa fiartă și umple cratița cu apă caldă. Curăță cartofii pe rând.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.