10 SECRETE care te vor ajuta să devii ISCUSIT în BUCĂTĂRIE

Adesea facem lucruri aşa cum ne-am obișnuit, fără să ne gândim că lucrurile ar putea fi mult mai simple dacă ne-am folosi imaginația. Tot ce trebuie să facem e să le privim dintr-un unghi diferit. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți în largul tău în bucătărie.

1. Cum să salvezi o supă prea sărată
Poți înmuia o bucată de tifon plină cu puține cereale în oală și să o fierbi – tifonul va absorbi sarea în exces.

2. Cum să faci friptura mai moale
Marinează friptura în maioneză înainte de a o găti, ca să fie mai moale.

3. Pentru a păstra aroma unui fel de mâncare
Încălzește farfuria înainte de a servi un fel de mâncare cald și răcește-o înainte de a mânca unul cald. Acest mic truc te va ajuta să păstrezi gustul bogat și prospețimea mâncării.

4. Lapte și piure de cartofi
Nu adăuga lapte rece la piure, ci lapte fiert – piureul va fi mai bun.

5. Cuburi de gheață uscate
Poți pregăti o asezonare delicioasă dacă tai niște verdețuri, le amesteci cu ulei de măsline și le așezi în recipiente pentru gheață. Poți pregăti gheață delicioasă pentru băuturi cu felii de portocală și lămâie, frunze de mentă și bucăți de fructe de pădure

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Vin înghețat
Poți îngheța vinul ca mai sus pentru a-l folosi apoi în experimentele tale culinare.

7. Dacă pâinea nu mai e la fel de proaspătă, fii creativ
Pâinea poate fi folosită în multe feluri, nu numai pentru sandviș. De exemplu – o poți combina cu brânză pentru a face un preparat cu adevărat spectaculos.

8. Păstrarea legumelor
Pentru ca legumele să țină mai mult, înfășoară-le în folie.

9. Reîmprospătează alimentele coapte
Dacă vrei ca pizza rămasă să fie gustoasă, încălzește-o în tigaie, nu la microunde.

10. Înlocuitor pentru maioneză
Amestecă smântână cu gălbenușul unui ou fiert tare și o lingură plină de muștar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.