În ziua de astăzi, este dificil să vezi vreo persoană care să nu aibă un telefon mobil în mână. În plus, numărul utilizatorilor este în creștere. Iată 10 locuri în care nu este indicat să păstrezi telefonul mobil:
1. Buzunarul din spate
Este cu siguranță foarte confortabil să-ți pui telefonul în buzunarul din spate al pantalonilor. Dar, prin alegerea acestui loc, te poți confrunta cu următoarele probleme:
Telefoanele au touchscreens și, din acest motiv, este foarte ușor să formezi un număr de urgență, fără să vrei. 30% din apelurile către 112 sunt accidentale.
Simți adesea o durere în stomac și la nivelul picioarelor? Acest lucru poate fi, de asemenea, o consecință a telefonului ținut în buzunar.
De asemenea, este ușor să uiți telefonul și să-ți cadă în cele mai nepotrivite momente.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
2. Buzunarul din față
Bărbații nu poartă genți, deci este mai convenabil pentru ei să-și pună telefonul într-un buzunar frontal. Dar sănătatea bărbaților poate suferi din cauza asta. Studiile au demonstrat că radiația electromagnetică a unui telefon afectează în mod negativ calitatea și cantitatea de spermă. Cu cât un om își păstrează un telefon în pantaloni, cu atât este mai mare riscul.
3. În sutien
În medicină, nu există încă un consens în privința faptului că radiațiile telefonului mobil cauzează cancer. Dar, potrivit unor cercetători, un telefon în sutien crește riscul de cancer mamar . Deci e mai bine să nu-l păstrezi acolo.
4. Pe șold
Potrivit cercetărilor, transportul telefonului lângă coapsă slăbește oasele șoldului. Deci, îngrijește-ți oasele și pune-ți dispozitivul într-o geantă.
5. Pe piele
Nu ține telefonul mobil pe piele. Când faci acest lucru, bacteriile de pe ecran și butoanele telefonului sunt transferate pe pielea feței tale, iar radiația electromagnetică devine și mai puternică. Lăsă cel puțin 0,5-1,5 cm între dispozitiv și piele.
6. În priză peste noapte
Nu, încărcarea telefonului nu dăunează sănătății (cu excepția radiațiilor electromagnetice dacă sunt prea aproape). Dar este mai bine să nu lași telefonul mobil să se încarce peste noapte. Acest lucru poate scurta durata de viață a bateriei telefonului și poate reduce eficiența bateriei.
7. Locurile reci
Dacă este rece afară și temperatura scade sub zero, ai grijă de telefon. Nu-l lăsa mult timp pe stradă sau în mașină. Diferența de temperatură este foarte dăunătoare pentru gadgeturi. Când aduci dispozitivul într-un loc cald, se formează condens și acest lucru poate duce la probleme cu detaliile interne ale telefonului.
8. Locurile fierbinți
Temperaturile ridicate sunt, de asemenea, dăunătoare . În vreme caldă, nu este recomandat să lași telefonul în mașină sau pe plajă.
9. Cărucior
Mamele în grabă își pun telefonul în cărucior. Unii cercetători susțin că acest lucru nu este sigur. Impactul telefoanelor mobile asupra copiilor poate fi cauza unor astfel de probleme comportamentale precum hiperactivitatea și tulburarea de deficit de atenție.
10. Sub pernă
Nu pune telefonul sub pernă. Există mai multe motive pentru aceasta:
Noaptea, notificările vin adesea, aprinzând ecranul. Lumina străină afectează producția de melatonină. Toate acestea conduc la probleme cu somnul , care este foarte important pentru organism.
Pe perioade lungi de timp, radiațiile electromagnetice cauzează dureri de cap și amețeală .
Au existat cazuri de explozie de telefon și de incendii . Când îți acoperi telefonul cu o pernă, șansele sunt mul mai mari. Un telefon emite căldură când se încarcă și căldura nu va scăpa de sub țesătura unei perne.