10 locuri în care e PERICULOS să-ți ții TELEFONUL

În ziua de astăzi, este dificil să vezi vreo persoană care să nu aibă un telefon mobil în mână. În plus, numărul utilizatorilor este în creștere.  Iată 10 locuri în care nu este indicat să păstrezi telefonul mobil:

1. Buzunarul din spate

Este cu siguranță foarte confortabil să-ți pui telefonul în buzunarul din spate al pantalonilor. Dar, prin alegerea acestui loc, te poți confrunta cu următoarele probleme:

Telefoanele au touchscreens și, din acest motiv, este foarte ușor să formezi un număr de urgență, fără să vrei. 30% din apelurile către 112 sunt accidentale.

Simți adesea o durere în stomac și la nivelul picioarelor? Acest lucru poate fi, de asemenea, o consecință a telefonului ținut în buzunar.

De asemenea, este ușor să uiți telefonul și să-ți cadă în cele mai nepotrivite momente.

FOLLOW ME

2. Buzunarul din față

Bărbații nu poartă genți, deci este mai convenabil pentru ei să-și pună telefonul într-un buzunar frontal. Dar sănătatea bărbaților poate suferi din cauza asta. Studiile au demonstrat că radiația electromagnetică a unui telefon afectează în mod negativ calitatea și cantitatea de spermă. Cu cât un om își păstrează un telefon în pantaloni, cu atât este mai mare riscul.

3. În sutien

În medicină, nu există încă un consens în privința faptului că radiațiile telefonului mobil cauzează cancer. Dar, potrivit unor cercetători, un telefon în sutien crește riscul de cancer mamar . Deci e mai bine să nu-l păstrezi acolo.

4. Pe șold

Potrivit cercetărilor, transportul telefonului lângă coapsă slăbește oasele șoldului. Deci, îngrijește-ți oasele și pune-ți dispozitivul într-o geantă.

5. Pe piele

Nu ține telefonul mobil pe piele. Când faci acest lucru, bacteriile de pe ecran și butoanele telefonului sunt transferate pe pielea feței tale, iar radiația electromagnetică devine și mai puternică. Lăsă cel puțin 0,5-1,5 cm între dispozitiv și piele.

6. În priză peste noapte

Nu, încărcarea telefonului nu dăunează sănătății (cu excepția radiațiilor electromagnetice dacă sunt prea aproape). Dar este mai bine să nu lași telefonul mobil să se încarce peste noapte. Acest lucru poate scurta durata de viață a bateriei telefonului și poate reduce eficiența bateriei.

7. Locurile reci

Dacă este rece afară și temperatura scade sub zero, ai grijă de telefon. Nu-l lăsa mult timp pe stradă sau în mașină. Diferența de temperatură este foarte dăunătoare pentru gadgeturi. Când aduci dispozitivul într-un loc cald, se formează condens și acest lucru poate duce la probleme cu detaliile interne ale telefonului.

8. Locurile fierbinți

Temperaturile ridicate sunt, de asemenea, dăunătoare . În vreme caldă, nu este recomandat să lași telefonul în mașină sau pe plajă.

9. Cărucior

Mamele în grabă își pun telefonul în cărucior. Unii cercetători susțin că acest lucru nu este sigur. Impactul telefoanelor mobile asupra copiilor poate fi cauza unor astfel de probleme comportamentale precum hiperactivitatea și tulburarea de deficit de atenție.

10. Sub pernă

Nu pune telefonul sub pernă. Există mai multe motive pentru aceasta:

Noaptea, notificările vin adesea, aprinzând ecranul. Lumina străină afectează producția de melatonină. Toate acestea conduc la probleme cu somnul , care este foarte important pentru organism.

Pe perioade lungi de timp, radiațiile electromagnetice cauzează dureri de cap și amețeală .

Au existat cazuri de explozie de telefon și de incendii . Când îți acoperi telefonul cu o pernă, șansele sunt mul mai mari. Un telefon emite căldură când se încarcă și căldura nu va scăpa de sub țesătura unei perne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.